Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Salvini: kudarc volt a párizsi migrációs találkozó

Bertha László

2019.07.23. 09:33

Franciaország kudarcának nevezte a migránsok elosztásáról Párizsban hétfőn rendezett informális miniszteri találkozót Matteo Salvini olasz belügyminiszter.

Matteo Salvini szerint a Párizsban tartott migrációs találkozó formájában és tartalmában is elhibázott volt. Az olasz belügyminiszter úgy vélte, a megbeszélést megfelelő előkészület nélkül hívták össze és „teljesen szokatlanul”, mivel az unió tagállamait közösen érintő találkozót a francia fővárosban rendezték meg, miközben jelenleg Finnország az EU soros elnöke.

Fotó: AFP

Matteo Salvini összegzése szerint a párizsi találkozón

ismételten azt akarták, hogy Olaszország továbbra is Európa menekülttábora legyen.

A franciák és németek által akart párizsi találkozó kudarcot vallott, az európai miniszterek többsége távol maradt – tette hozzá Salvini.

A Liga vezetője megismételte, amit már az uniós belügyminiszterek csütörtöki helsinki informális találkozóján, valamint a francia belügyminiszternek, Cristophe Castanernek írt és vasárnap közölt levelében is leszögezett:

Olaszország felemelte a fejét, nem parancsolhat neki senki, és nem vállal szolgaszerepet. Ha Macron migránsokról akar tárgyalni, jöjjön Rómába

– jelentette ki Matteo Salvini.

A Földközi-tengerről Európába szállított migránsok uniós tagállamok közötti elosztási mechanizmusát illetően a párizsi informális miniszteri találkozón nem sikerült eredményt elérni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére