Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Salvini és pártja országos méretû erõdemonstrációt tart

Sümeghi Lóránt

2018.12.08. 12:30

Róma központjába várja híveit Matteo Salvini a Liga vezetõje a pártnak az olasz fõvárosban elõször rendezett országos megmozdulására szombaton.

Kétszáz autóbusszal és három különvonattal érkeznek Rómába a Liga tagjai és választói a Matteo Salvini meghirdette tömegdemonstrációra. A helyszín az olasz főváros egyik legnagyobb tere, a piazza del Popolo. Ez a második alkalom, hogy a Liga országos szintű megmozdulást tart, és most először a helyszín nem Milánó, hanem Róma lesz – az eddigi legdélibb olaszországi város, ahol a Liga utcára vonul. 

Matteo Salvini a római kormány első hat hónapja sikereinek megünneplésére szólította Rómába híveit. A megmozdulás az Elsők az olaszok! valamint az Ígéretekből tények! címet kapta, amelyek a Liga választási kampányának jelszavai voltak.

Itália felemeli fejét!"

– ezt a transzparenst tették ki a Popolo-térre péntek este. Beszédet Matteo Salvini tart, aki a Liga képviselte politikai témákat fogja érinteni a migrációtól a Brüsszellel való szembehelyezkedésig. 

Elemzők szerint a tömegesre tervezett demonstráció valójában a Liga erejét hivatott bizonyítani: Matteo Salvini meg akarja mutatni, hogy mostanra a Liga már nem az északolasz térség kizárólagos pártja, hanem olyan erő, amely Rómában is képes tereket megtölteni. Salvini Rómában méri le, hogy a lumbárd Liga valóban nemzeti színű párttá nőtte-e ki magát - vélte az olasz sajtó hangsúlyozva, hogy ezzel a Liga meg is kezdi európai parlamenti választási kampányát. Ez lesz Salvini megkoronázása – vélte az Ansa olasz hírügynökség. 

Matteo Salvini a közvélemény kutatások adataira támaszkodik, amelyek azt mutatják, hogy a márciusi parlamenti választásokon 17,4 százalékkal teljesített párt jelenleg 34,7 százalékon áll. Ezzel a Liga a legnagyobb olasz párttá vált maga mögé utasítva a márciusi 32,7-ről 24,9 százalékra visszaesett M5S-t. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére