Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Salvini bûnügyi eljárást kezdeményezett egy migránsmentõ hajó legénysége ellen

888.hu

2019.01.27. 21:00

Matteo Salvini olasz belügyminiszter arról nyilatkozott vasárnap, hogy bizonyítékokat gyûjtenek egy hollandiai zászló alatt hajózó, migránsmentõ hajó ellen.

Bizonyítékunk van arra, hogy a Sea Watch 3 nevű hajó kapitánya veszélybe sodorta a hajóján tartózkodók életét azzal, hogy megtagadta a migránsok partra szállítását a legközelebb eső kikötőben, amely egyébként nem Olaszországban található"

– mondta Salvini.

A bizonyítékokat átadjuk a hatóságoknak"

– mondta az olasz belügyminiszter, hozzátéve, hogy a kapitányt és a legénységet azzal vádolják, hogy a migránsokat politikai csatározásra akarták felhasználni.

A politikus elmondta, hogy a hajó előtt zárva maradnak Olaszország kikötői, mivel korábban a hajó átkelt a líbiai, a tunéziai és a máltai felségvizeken is, így bőven volt alkalma partra tenni a migránsokat – írta a Breitbart az AFP híre alapján.

A vád hivatalosan az illegális migráció támogatása, pártolása lehet – áll az olasz belügyminisztérium közleményében.

Eközben baloldali parlamenti képviselők próbáltak ellátogatni a Sea Watch 3 fedélzetére. Ehhez először engedélyt kértek a belügyminisztériumtól, majd amikor a minisztérium megtagadta az engedély kiadását, akkor a szicíliai partokról kihajózva mégis megközelítették a migránsmentő hajót.

Nicola Fratoianni balos képviselő szerint nem mondtak le arról, hogy személyesen járjanak utána a Sea Watch 3 hajón levő állapotoknak és a nemzetközi törvények betartását kérte a kormánytól a bevándorláspárti politikus, aki csoportjával elérte a migránsmentő hajót ma délelőtt.

Salvini elmondta, hogy azt szeretné, hogy a németek vagy a hollandok fogadják be a migránsokat, ugyanis a Sea Watch egy németországi NGO, vagyis civil szervezet, a hajó pedig hollandiai.

A hollandiai migrációért felelős miniszter szerint nekik nincs dolguk ebben az ügyben, ugyanis a Sea Watch nem a holland kormányt képviselve lép fel.

Baloldali képviselők a migránshajón

Matteo Salvini úgy kommentálta a képviselők akcióját: sajnálja, hogy az olasz parlament tagjai nem tartják tiszteletben a törvényt és pártolják az illegális bevándorlást – írja az MTI.

Riccardo Magi, a baloldali Europa+, Nicola Frantoianni, az Olasz Baloldal (SI) és Stefania Prestigiacomo, a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) képviselője bérelt motorcsónakkal jutott el a Sea Watch 3 nevű hajóra, amely pénteken kapott engedélyt az olasz hatóságoktól, hogy lehorgonyozzon Szicília partjaitól kevesebb mint két mérföldnyire. A hajó azonban nem köthet ki olaszországi kikötőben.

A három képviselő a hajóról küldött videófelvételeken a migránsok azonnali partra engedését sürgette, hangsúlyozva, hogy a csoport tagjai kínzást szenvedtek el líbiai táborokban.

Korábban a hajóhoz legközelebbi város, Siracusa polgármestere, Francesco Italia bejelentette, hogy városa kész befogadni a menedékkérőket. Partra engedésüket szorgalmazta számos nemzetközi humanitárius szervezet és NGO is.

Az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) felszólította az olasz kormányt, hogy engedje leszállni a Sea Watch 3 fedélzetén található 13 kiskorúból azt a nyolcat, aki szülői kíséret nélkül utazik. Az olasz katolikus egyház felajánlotta a gyerekek befogadását. Erre Matteo Salvini azzal reagált, hogy információi szerint a gyerekek 17 éves fiatalok, ezért ők sem szállhatnak partra.

A Sea Watch 3 január 19-én vette fedélzetére a migránscsoportot a Földközi-tengeren, Líbia partjaitól északra. A hajót az olasz hatóságok péntektől ellátják élelmiszerrel, ivóvízzel és gyógyszerekkel. Hasonló segítségben részesíti a hajó utasait a több olaszországi civilszervezetet tömörítő Mediterraneo is.

Danilo Toninelli, az olaszországi kikötők felett rendelkező miniszter, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) kormánypárt politikusa kiemelte: a rossz időjárási viszonyokra hivatkozó Sea Watch 3 számára a legközelebbi part Tunézia volt.

Egyesek elősegítik ezeknek a halálhajóknak az indulását, a változást akaró olasz kormány azonban nem hajlandó tovább elfogadni ezt a helyzetet"

– mondta Danilo Toninelli.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére