Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Salvini-bábut égetett a szélsõbalos diákcsürhe Olaszországban

Bertha László

2018.10.13. 11:11

Mintegy 50 olasz városban tartottak tüntetéseket a szélsõbaloldali diákok Olaszországban, ami egyes esetekben odáig fajult, hogy jelképesen a két miniszterelnök-helyettest, Matteo Salvinit és Luigi Di Maiot is "meggyilkolták".

Mivel az oktatási minisztérium nem volt hajlandó egy asztalhoz ülni a baloldali diáktömörüléssel, pénteken számos olasz nagyvárosban utcára vonultak a Diákok Egyesülése nevezetű antifasiszta tömörülés tagjai.

Rómában a sajtóbeszámolók szerint körülbelül 3000 diák vergődött össze, míg Torinóban pár száz hallgató jelent meg. A tüntetéseken nemcsak az oktatás minőségét, hanem a kormánykoalíció bevándorlásellenes politikáját is bírálták.

Torinóban az aberrált iskolásoknak sikerült a lehető leggyorsabban kivívniuk a többség ellenszenvét, hiszen Matteo Salvini és Luigi Di Maio arcképével ellátott bábukat gyújtottak fel a demonstráció helyszínén, ezzel is bizonyítva, hogy mennyire haladók.

A tüntetés kapcsán a jobboldali, bevándorlásellenes Ligát vezető Matteo Salvini nem rejtette véka alá véleményét:

És még én, valamint a Liga lennénk azok, akik »elszórják a gyűlölet magvait«. Ezeknek a »demokratikus« diákoknak, akiket a közösségi központok és néhány tanáruk dédelget, nagyon sok órára lenne még szüksége állampolgársági ismeretekből.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére