Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Salvini: a nép akaratát kell követni

Horváth József György

2019.08.22. 20:13

Az olaszok akaratát kifejező új választásokat szorgalmazott „túlélési” kormányok alakítása helyett Matteo Salvini, a Liga vezetője az államfővel tartott megbeszélést követő sajtónyilatkozatában csütörtökön.

Matteo Salvini elmondta, azt hangoztatta Sergio Mattarella államfőnek, hogy a jelenlegi kormányválságban az „olasz nép akaratát” tartja az egyetlen járható útnak, vagyis egy olyan kormányt, amely választások nyomán jön létre. Megjegyezte, hogy azok, akik választások nélküli kormányt akarnak, éppen a „néptől félnek”.

Kijelentette, hogy az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a balközép Demokrata Párt (PD) közös kormányalakítási tervei a „régi” politikát hoznák vissza Olaszországba, figyelmen kívül hagyva az utóbbi egy év olasz helyhatósági és európai parlamenti választási eredményeit, amelyeket a Liga nyert meg.

Ez az ellenem létrehozandó kormány eltörölné mindazt, amit eddig tettünk, és megnyitná a kikötőket

– fogalmazott Salvini.

Nem zárta ki viszont annak a lehetőségét, hogy az Öt Csillag Mozgalommal egy teljesen új csapattal és új programmal folytassák a kormányzást.

Mindeközben az M5S folytatni akarja a kormányzást...

Az olaszok iránti felelősségnek nevezte a kormányzás folytatását Luigi Di Maio, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) vezetője az államfővel tartott egyeztetés végén csütörtökön, azonnali kormányprogramot vázolva fel. Luigi Di Maio nem nevezte meg, pártja melyik politikai erővel kíván kormányon maradni.

Kijelentette, hogy az M5S nem fél a választások során történő megmérettetéstől, de szerinte az új választásokkal olyan pénzügyi-gazdasági válsághelyzet alakulhat ki, amely Olaszországot visszataszítja a 2008-as krízis idejére.

A tavalyi parlamenti választásokon azt ígértük választóinknak, hogy megváltoztatjuk Olaszországot, és most nem hagyjuk el a süllyedő hajót

– jelentette ki Luigi Di Maio.

Tízpontos kormányprogramot sorolt fel, az első helyen a római parlament létszámcsökkentését és „társadalmi igazságosságot” szolgáltató költségvetést említve.

Sergio Mattarella olasz államfő nyolc órakor nyilatkozik a sajtónak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére