Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Salvini: a büntető törvénykönyvben hamarosan bűncselekmény lesz a határvédelem

Bokor Gábor

2020.01.03. 16:35

Így reagált a volt belügyminiszter arra, hogy bíróság elé akarják rángatni.

Matteo Salvini a napokban bejelentette, nem fél bíróság elé kerülni. A Magyar Hírlap tudósítása szerint a római szenátus illetékes bizottsága január 20-án hoz döntést, hogy engedélyezze-e vagy sem a Matteo Salvini volt belügyminiszter ellen indított bírósági eljárás lefolytatását a Gregoretti nevű hajó ügyében. A hajó tavaly nyáron vett fedélzetére százharminc, gumicsónakban utazó bevándorlót, akik pár napig a hajó fedélzetén vesztegeltek. A miniszteri bíróság kérésének visszautasításához mintegy 160 szavazatra lenne szükség, azonban Salvini pártjának, a Ligának egyedül nincs elegendő szavazata ahhoz, hogy elkerülje elnöke bíróság elé állítását.

A mérleg nyelvét a Matteo Renzi vezette Élő Olaszország (Italia Viva) 17 szenátora jelenthetné, és az Öt Csillag Mozgalom (M5S) azon tagjai, akik a Ligával szimpatizálnak. Salvini a bírósági eljárással kapcsolatban így nyilatkozott a Rai Radio híradójának:

Alig várom, hogy a bíróságon legyek, remélem, hogy bíróság elé állhatok, hogy válaszolhassak az ellenem indított vádakra, arra a bűncselekményre, hogy megvédtem országom határait. A büntető törvénykönyvben hamarosan bűncselekmény lesz a határvédelem.

A Liga vezére hangsúlyozta, hogy Olaszország áll bíróság elé, amennyiben az eljárás lefolytatása kezdetét veszi, hiszen nem büntetőügyi, hanem politikai eljárásról van szó.

Úgy vélekedett, hogy az ellene indított bírósági eljárás politikai támadás.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére