Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Salah Abdeslam megfutamodna, nem kíváncsi a perére

Bokor Gábor

2018.02.06. 18:18

Kedden a gyilkossági kísérlet ügyében eljáró belga bíróság közölte, hogy a párizsi terrortámadás fõszervezõje nem kíván részt venni brüsszeli büntetõperének utolsó tárgyalási napján.
BRÜSSZEL/PÁRIZS, 18:18

Kedden a gyilkossági kísérlet ügyében eljáró belga bíróság közölte, hogy a párizsi terrortámadás főszervezője nem kíván részt venni brüsszeli büntetőperének utolsó tárgyalási napján.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, hétfőn kezdődött meg Salah Abdeslam pere. A tárgyalás következő felvonása csütörtökön lenne, azonban kedden Luc Hennart, a bírói testület elnöke bejelentette, hogy Abdeslam nem kíván részt venni az utolsó tárgyalási napon, így arra a távollétében kerül majd sor.

A párizsi merénylő közölte, hogy a kérdésekre válaszolni, valamint a vádirat ismertetésekor felállni sem hajlandó.

Jogom van hallgatni, de ez nem tesz bűnössé. Vannak kézzelfogható és tudományos bizonyítékok, azt akarom, hogy azok alapján ítéljenek meg"

– fogalmazott a korábbi merénylő, aki társaival együtt öngyilkos akart lenni a merényletsorozat után, azonban az ő robbanómellénye nem lépett működésbe. 

A rendőrség 2016 márciusában, néhány nappal a brüsszeli robbantások előtt házkutatást tartott a belga főváros Forest nevű kerületében egy lakásban, amely – mint később kiderült – a párizsi terrortámadások óta szökésben lévő Abdeslam búvóhelyéül szolgált, itt kapták el a merénylőt tunéziai társával együtt.

Soufien Ayari Abdeslammal ellentétben jelen lesz csütörtökön, ellene ugyancsak gyilkossági kísérlet és tiltott fegyvertartás miatt indult eljárás Belgiumban.

Ha bűnösnek találják őket, akár 20 év börtönt is kiszabhatnak a vádlottakra"

– közölte az ügyészség szóvivője.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére