Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Saját magát is meghazudtolja a román kormányfõ

Nagy Gábor

2018.01.15. 17:28

A román kormányfõ hétfõn azt mondta: õ nem beszélt akasztásról akkor, amikor a múlt héten az erdélyi magyar pártok autonómianyilatkozatát kommentálta egy tévémûsorban.
BUKAREST, 17:28

A román kormányfő hétfőn azt mondta: ő nem beszélt akasztásról akkor, amikor a múlt héten az erdélyi magyar pártok autonómianyilatkozatát kommentálta egy tévéműsorban.

Tudose leszögezte, hogy románként határozottan fenntartja álláspontját:

Semmilyen szinten, még békés egyeztetéseken sem képezheti alku tárgyát Románia területi integritása, nem lehet szó Románia valamely részének autonómiájáról.

Amikor a zászlón való lengést említettem, az állami hatóságokra utaltam, amelyeknek alkalmazniuk kell a törvényt. Az ő mandátumuk fog a zászló mellett lobogni, ha nem szereznek érvényt a törvénynek. Erről beszéltem, nem valakinek a felakasztásáról"

– jelentette ki a Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottságának ülésére érkező Tudose.

Tudosét újságírók hada várta a pártszékház előtt, ahova a közte és Liviu Dragnea (pártelnök) közötti konfliktus rendezése érdekében hívták össze a párt vezetőségét.

A tanácskozás tétje az, hogy második miniszterelnökétől is megvonja-e a bizalmat a PSD.

Csak emlékeztetőül, hogy mit is mondott pontosan a román kormányfő

Mihai Tudosét a magyar pártok által elfogadott közös autonómianyilatkozatról kérdezték múlt hét szerdán a Realitatea hírtelevízióban. A román miniszterelnök egy zászlóállítási kísérletre adott válaszával példázta, miként viszonyul a kezdeményezéshez.

Tudose felidézte: a zászlóállítási kísérletkor is világossá tette, hogy "ha a zászló lobogni fog, ott fognak lengeni mellette a helyi felelősök is".

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére