Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Saját kémfõnöke erõsítette meg, hogy Merkel orbitálisat hazudott

888.hu

2018.09.08. 13:00

A múlt héten Angela Merkel kancellár is reagált arra a videóra, amely az interneten terjedt és amelyen az látható, hogy szélsõségesek Chemnitz belvárosában külföldiekre vadásznak. A kancellár szerint progromok és lázadás zajlik éppen Chemnitzben. Michael Kretschmer, Szászország tartományi miniszterelnöke hamar visszautasította a kijelentést, pénteken pedig Hans-Georg Massen, a belföldi titkosszolgálatok irányítója mondta, hogy szerinte hamis a videó.

Chemnitzben ismét szép példáját láthatjuk annak a stratégiának, amelynek lényege, hogy a szőnyeg alá söpörje a tömeges bevándorlás által gerjesztett problémákat, indulatokat. A leggyakrabban használt módszer szerint,

aki ebben a témában tüntetést szervez, vagy azon részt vesz, az náci és kész.

Chemnitzben már napok óta ezrek tüntetnek az újabb, migránsok által elkövetett gyilkosság miatt. Volt olyan nap is, amikor tízezer polgár vonult az utcára. Köztük van néhány tucat szélsőjobboldali is, akikkel előszeretettel azonosítja a teljes tömeget a németországi mainstream média.

A múlt héten egy videó is napvilágot látott, amelyen az látható, hogy szélsőségesek "csapatostul vadásztak" vagy "hajtóvadászatot indítottak" (hetzjagd) "külföldiek" ellen. A videó kapcsán Angela Merkel német kancellár is megszólalt. A kancellár azt mondta, hogy a felvételen látottak alapján az utcákon "célzott bántalmazások" folytak – utalt a "külföldiek elleni hajtóvadászatra", az emberek lázadoztak, és az utcákon gyűlölet volt, és mindez nem fér bele a jogállamiságba.

A kancellár szavait először Jörg Meuthen, a bevándorlásellenes AfD vezetője kérte számon rajta, majd a témában megszólalt Szászország tartományi miniszterelnöke, Michael Kretschmer is szerdán.

Az utcákon sem csőcselék, sem hajtóvadászat, sem pogromok nem voltak"

– mondta a politikus a drezdai parlamentben.

Merkel verziója végül saját kémfőnökétől kapta a végzetesnek bizonyuló léket: Hans-Georg Maassen, a belügyi titkosszolgálatokért felelős vezető kijelentette, hogy a "hetzjagd" videó eredetisége megkérdőjelezhető. A Bild alábbi, rövid infovideójában látható a kérdéses jelenet és németül olvasható Maassen nyilatkozata is.

Szkepticizmussal szemlélem azokat a híreket, amelyek szerint szélsőjobboldaliak külföldieket kergettek meg Chemnitzben"

– nyilatkozta Maassen a Bildnek.

Nincs olyan információnk, amely szerint az interneten keringő, az incidensről készült videó hiteles"

– mondta Maassen, hozzátéve, hogy a belföldi titkosszolgálatokhoz semmilyen információ nem érkezett hasonló üggyel kapcsolatban. Ennél meglepőbb kijelentést is tett. A hírszerzési vezető szerint jó okuk van feltételezni, hogy mindez

egy tudatos dezinformáció, és valószínűleg az a cél, hogy elterelje a figyelmet a chemnitzi gyilkosságról."

Ami pedig még megdöbbentőbb, az a Maassen-nyilatkozatra érkezett ellenzéki reakciók. A dolgok normális, természetes rendje az lenne, hogy a tudatosan hazugságot terjesztő kancellárt azonnal be kellene támadnia az ellenzéknek. Ám Merkel ellenzéke még jobban migránspárti, mint ő maga, ennek megfelelően az ellenzéki pártok még a kémfőnököt ítélték el nyilatkozatáért.

Hans-Georg Maassen 1991 óta dolgozik a német szövetségi belügyminisztériumban, 2012-től vezeti a belföldi szövetségi titkosszolgálatokat.

Katrin Göring-Eckardt zöldpárti ellenzéki képviselő szerint Maassen nem alkalmas a feladatára, ugyanis csak a kérdéses videóra reagált, nem pedig a chemnitzi "erőszakra és alkotmányellenes jelképek használatára". A Baloldal (Die Linke) vezetője is elítélte a titkosszolgálati vezetőt, mert szerint beszállt a "fake news-kampányba". A szociáldemokraták szerint Maassen túl messzire ment, és vizsgálóbizottság elé akarják rángatni.

Érdemes tudni, hogy Merkelnek korlátlan hozzáférése van azokhoz az adatokhoz, amelyek beérkeznek Maassen hivatalába, tehát a kancellárnak pontosan tudnia kellett, hogy a videó hitelessége megkérdőjelezhető.

A Spiegel a napokban azzal vádolta a jobboldali magyar médiát, hogy "fake newst" terjeszt Chemnitzcel kapcsolatban, azonban úgy tűnik, hogy épp Merkel próbálja megbélyegezni azokat a németeket, akiknek nem tetszik a tömeges migráció és ennek érdekében akár a hazugságok terjesztésétől sem riad vissza.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére