Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Saját internetszolgáltatással trükközik az Iszlám Állam

Forisek Ádám

2017.05.02. 14:28

A terrorista sejtek újabban saját internetszolgáltatáson keresztül terjesztik radikális propagandájukat, és ugyanezen úton próbálnak pénzhez is jutni.
RAKKA, 14:28

A terrorista sejtek újabban saját internetszolgáltatáson keresztül terjesztik radikális propagandájukat, és ugyanezen úton próbálnak pénzhez is jutni.

Az európai bűnüldözés szervezete, az Europol szerint az olyan terrorszervezet, mint az Iszlám Állam és az al-Kaida különös figyelmet fordít arra, hogy interneten keresztül több támogatót is magához csalogasson: alig két nap alatt több mint 2000 illegális online tartalmat azonosított a szervezet.

Ezeket az anyagokat többnyire a propagandavideók és a terrorizmust éltető kiáltványok teszik ki. A szervezet minden esetben arra utasította az adott szolgáltatót, hogy töröljék a tartalmakat. Ez azonban arra ösztönzi a terrorszervezeteket, hogy a mainstream internetszolgáltatókat megkerülve saját platform használatával folytassák a tevékenységüket.

Észrevettük, hogy olyan platformok kerültek előtérbe, melyekhez semmiféle azonosítás nem szükséges. És ilyen úton nemcsak, hogy propagandát tudnak terjeszteni, de finanszírozni is tudják tevékenységüket”

– áll az Europol közleményében. A szervezet leszögezi, hogy a tendencia visszaszorítása érdekében szorosan együtt fog működni nemzetközi partnereivel. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére