Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Saját hazugságába zavarodott bele a bevándorláspárti CNN

Sümeghi Lóránt

2019.04.29. 14:55

A húsvéti, keresztényeket megcélzó Srí Lanka-i vérfürdõt követõen a köztudottan bevándorláspárti CNN címlapsztorit írt arról, hogy hiába mészárolják halomra a keresztényeket a dzsihadisták, a számadatok szerint szó nincs vallási háborúról. Egy héttel késõbb azonban már egészen más statisztikai adatot volt kénytelen megjelentetni az (ál)hírcsatorna.

Korábban több ízben is foglalkoztunk azzal a kifejezetten keresztényeket és nyugatiakat megcélzó Srí Lanka-i merényletsorozattal, melynek keretében 253 ember életét vesztette és több mint ötszáz megsérült. Azonban a húsvétvasárnap három templom és négy szálloda ellen elkövetett dzsihadista támadás valamilyen kifürkészhetetlen oknál fogva már nem váltott ki akkora szimpátiát a Nyugatból, mint a hetekkel korábban elkövetett christchurchi ámokfutás. 

Sőt, a deklaráltan bevándorláspárti CNN olyan címlappal állt elő a támadást követően, melyen a következő volt olvasható:

Vajon háborúban állnak a keresztények a muszlimokkal? A statisztikák szerint nem."

Sokat elmond a CNN szerkesztőinek és munkatársainak a szolgalelkű mentalitásáról, hogy két nappal egy 250 halálos áldozattal járó merényletet követően arról próbálnak vezető anyagot írni, hogy mennyire jelentéktelenek az efféle konfliktusok.

Pontosan mennyire vannak veszélyben világszerte a keresztények? Az Open Doors – a keresztényüldözés áldozatainak hivatalos monitoringszerve – szerint naponta 11 ember hal meg pusztán a hite miatt. Ráadásul a tavalyi évben ez a ráta 14 százalékkal emelkedett 2017-hez képest. 

A jelek szerint bele is zavarodtak a saját hazugságukba, mivel egy héttel később már arról cikkeztek, hogy 

az elmúlt 6 hétben templomok, mecsetek és zsinagógák váltak támadássorozatok áldozataivá."

Érdemes azt is megjegyezni, hogy az események kapcsán nem a CNN volt az egyetlen (ál)hírcsatorna, amely maszatolásba kezdett. Korábban megírtuk, hogy miután kiderült, hogy iszlamisták követték el a vérengzést, a nyugati média gyorsan keresett egy újabb lehetőséget a hárításra. 

Ez pedig a szélsőjobbal való riogatás volt.

A Washington Post amerikai liberális napilap szerint "a Srí Lanka-i templomok felrobbantása feltüzeli majd a Nyugaton a szélsőjobboldali indulatokat."

A brit LBC egyik elemzője szerint "a Srí Lanka-i támadások további muszlimok ellen elkövetett erőszakhoz vezethetnek".

A szintén brit The Guardian pedig elemzői anyagában azzal érvelt, hogy "a merényletsorozat precizitásából kiindulva kétséges az iszlamisták részvételének mértéke".

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére