Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ruandai származású illegális bevándorlót vett őrizetbe a rendőrség a tűz kapcsán

Békési Marcell

2020.07.19. 13:47

A 39 éves, illegálisan az országba érkezett férfit ráadásul a plébánia jófejségből szállásolta el és foglalkoztatta, így mentve meg a kitoloncolástól. Nem biztos, hogy ő okozta a tüzet, de a katedrális bejáratán nem találtak betörésre utaló nyomokat, és a kulcsok nála voltak.

A francia rendőrség vasárnap reggel előállított egy férfit, akinek szerintük köze lehet a gyújtogatáshoz.

A férfi a rendőrségi közlemény szerint a plébánia önkéntese volt. Ebből sokan egy idős, enyhén szenilis gondnokra is asszociálhattak, azóta azonban kiderült, hogy a férfi egy 39 éves ruandai illegális bevándorló, aki annak fejében végzett korántsem önkéntes munkát a templomban, hogy szállást, kosztot, és jogi védelmet kapott az egyháztól.

A rendőrség szerint a férfi pénteken 7 órakor bezárta a katedrális kapuit, és mivel az ajtón nem találtak betörésre utaló nyomokat, ezért azt feltételezhetően valakinek ki kellett kulccsal azokat nyitnia.

A vizsgálat egyelőre nem tart abban a fázisban, hogy egyértelműen ki lehessen jelenteni, hogy elektromos tűz ütött ki, vagy gyújtogatás volt, de beszédes, hogy a tűzoltók három olyan pontot is találtak, ahonnan a tűz elindult.

Champenois atya, a katedrális plébánosa nem kívánt nyilatkozni az ügyben, a Le Figaro szerint teljesen megtörte a tűz híre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére