Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Romlott a járványhelyzet Finnországban, a svéd királyi család két tagja is megfertőződött

MTI - 888.hu

2020.11.26. 12:20

Az elmúlt napokban aggasztó mértékben nőtt a koronavírus-járvány terjedése Finnországban – jelentette ki csütörtökön az ország miniszterelnöke. Svédországban pozitív lett a királyi család két tagjának vírustesztje.

 

Finnországban az elmúlt két hétben 78,5-re nőtt a 100 ezerre eső igazolt fertőzöttek aránya. Jóllehet ez az érték az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adatai szerint még mindig a második legalacsonyabb Európában, Izland után, a finn kormány csütörtökön felszólította a helyi hatóságokat, fontolják meg a nagy kockázatot jelentő közösségi terek bezárását.

Sanna Marin miniszterelnök azt mondta, egyelőre nem készülnek a márciusihoz hasonló korlátozások bevezetésére, ám a további szigorításokat sem zárta ki.

A fertőzöttek aránya még mindig a főváros, Helsinki térségében a legmagasabb, ahol

az elmúlt hét óta közel 70 százalékkal nőtt az igazolt fertőzöttek száma.

A finn közegészségügyi hivatal már a múlt héten szigorításokat jelentett be Helsinkiben, egyebek mellett a 20 főnél nagyobb beltéri összejöveteleket is betiltották.

A mintegy 5 és fél milliós Finnországban a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint csütörtökig 22 652 fertőzöttet regisztráltak, a Covid-19-nek eddig 388 halálos áldozata volt, 16 800-an pedig meggyógyultak.


Mindeközben Svédországból azt közölték, hogy

Károly Fülöp svéd királyi herceg és felesége, Zsófia hercegné koronavírustesztje pozitív lett.

A királyi udvar közleménye szerint a házaspár karanténba vonult, a tüneteik enyhék. A nap folyamán a királyi család több tagját is tesztelik, beleértve XVI. Károly Gusztáv királyt és feleségét, Szilvia királynét, valamint Viktória trónörököst.

A palota szóvivője, Margareta Thorgren az Expressen című svéd napilapnak azt mondta, a családtagok pénteken találkoztak utoljára, Szilvia királyné testvérének temetésén.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére