Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Romániában is napirenden van a gyermekvédelem kérdése

888.hu

2021.07.31. 12:45

Magyar mintára készülhet törvénytervezet. Egy friss felmérés szerint a romániai szavazók többsége konzervatív álláspontot képvisel a szexuális kisebbségek jogairól szóló nemzetközi kampány kérdésében – írja a Magyar Nemzet szombaton.

 

Néhány nappal ezelőtt Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke jelentette be, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) listáján bukaresti parlamenti mandátumot szerzett képviselőjén, Zakariás Zoltánon keresztül magyar mintára nyújtanak be törvénytervezetet.

Nem akarjuk, hogy a különböző civil szervezetek LMBTQ-aktivistái bevigyék ezt a propagandát az iskolákba. Ha a szülők jóváhagyják, hogy a gyerekek részt vegyenek ilyen rendezvényeken, akkor joguk van hozzá, de meg kell akadályozni, hogy a szülők beleegyezése nélkül ilyen eseményeket tartsanak”

– idézte Zakariás Zoltánt a Szabad Európa rádió romániai szerkesztősége.

A politikus a Magyar Nemzetnek elmondta: a szeptemberi ülésszak kezdetéig végig fogják elemezni a jelen pillanatban érvényben lévő, a gyermekek szexuális nevelésével kapcsolatos román törvényi intézkedéseket, és ennek alapján fogják előterjeszteni a módosító javaslataikat.

A kezdeményezéssel kapcsolatban a hírportál megkérdezte az RMDSZ szóvivőjét Hegedüs Csillát is, aki elmondta: az RMDSZ családpolitikája ismert és közismert.

A családok védelme, gyermekeink biztonsága prioritás volt, és az is marad a jövőben is. Az oktatás tagállami hatáskör, ilyen értelemben minden egyes tagállam maga dönti el, hogy milyen oktatáspolitikát folytat, beleértve a nemváltás kérdéseit is. A mi véleményünk szerint 18 éves korig a szülőknek kell döntenie ebben a kérdésben”

– nyomatékosította a Magyar Nemzetnek Hegedüs Csilla.

Néhány nappal az EMNP bejelentése után a magyarellenes kirohanásairól is ismert, ellenzéki Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) is hasonló kezdeményezéssel állt elő. Az AUR törvénnyel tiltaná ki a LMBTQ-ideológia népszerűsítését az óvodákból és az iskolákból. Ezzel kapcsolatban Zakariás Zoltán képviselő kiemelte: az AUR-nak jogában áll bármit beterjeszteni, az nem függ össze az EMNP esetleges javaslatával.

Egy adott témával kapcsolatban több törvénytervezet is futhat párhuzamosan a parlamentben; az értékrendünk és a szellemiségünk annyira messze állnak egymástól, hogy semmilyen egyeztetést nem tartok valószerűnek”

– szögezte le a magyar politikus.

A Magyar Nemzet hozzáteszi: egy friss felmérésből egyébként az derült ki, hogy az RMDSZ szavazótáborában a legmagasabb azok aránya, akik a szexuális kisebbségek jogaival kapcsolatos nemzetközi szintű kampány kapcsán konzervatívnak tartják magukat.

A magyar szövetségre voksoló megkérdezettek 95 százaléka a konzervatív álláspontot képvseli, s csupán 5 százalékuk vallotta magát haladónak, progresszistának ebben a kérdésben. A PSD támogatói körében ez az arány 68-12; itt viszonylag magas azok aránya, akik nem tudták megítélni a helyzetet, vagy elutasították a választ. Az AUR szavazóinak 60 százaléka konzervatívnak, 36 pedig haladónak vallja magát.

A kormányzó PNL szavazótáborában 49-46 az arány a konzervatívok javára.

Az általános romániai megítéléssel mennek élesen szembe a szintén hatalmon lévő Mentsétek meg Romániát Szövetség voksolói, akiknek 84 százaléka haladóként írja le magát a szexuális kisebbségek jogairól szóló kampányban, s csak 15 százalékuk konzervatívként.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Tiszavirág életű előválasztás, Karácsonynak nincs véleménye az őszödi beszédről

Tiszavirág életű előválasztás, Karácsonynak nincs véleménye az őszödi beszédről

A virginiai egyetem oktatója bocsánatot kért a hallgatóktól, amiért fehér, alkotmányellenességgel fenyeget egy esetleges baloldali kormányzás.

Jakab Péter szerint támadás érte az előválasztási rendszert

Igaz ugyan, hogy az összellenzék fél éve készül az előválasztásra, azonban úgy néz ki, mégsem sikerült nekik abszolválni a feladatot. A Jobbik elnöke „nagyon durva technikai támadásról” beszél.

Dobrev, Karácsony: még a sajátjaiknak is csak hazudni képesek a győzelemért

Dobrev, Karácsony: még a sajátjaiknak is csak hazudni képesek a győzelemért

A ma majdnem megindult előválasztást tegnap megelőzte a miniszterelnök-jelölti jelöltek start előtti nagyotmondó versenye, amelynek keretében továbbra is hülyének nézik saját szavazóikat.

Az elüldözött egyetem Budapesten

Az elüldözött egyetem Budapesten

Orbán Viktor újabb szamizdattal jelentkezett.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére