Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Romániában is napirenden van a gyermekvédelem kérdése

888.hu

2021.07.31. 12:45

Magyar mintára készülhet törvénytervezet. Egy friss felmérés szerint a romániai szavazók többsége konzervatív álláspontot képvisel a szexuális kisebbségek jogairól szóló nemzetközi kampány kérdésében – írja a Magyar Nemzet szombaton.

 

Néhány nappal ezelőtt Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke jelentette be, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) listáján bukaresti parlamenti mandátumot szerzett képviselőjén, Zakariás Zoltánon keresztül magyar mintára nyújtanak be törvénytervezetet.

Nem akarjuk, hogy a különböző civil szervezetek LMBTQ-aktivistái bevigyék ezt a propagandát az iskolákba. Ha a szülők jóváhagyják, hogy a gyerekek részt vegyenek ilyen rendezvényeken, akkor joguk van hozzá, de meg kell akadályozni, hogy a szülők beleegyezése nélkül ilyen eseményeket tartsanak”

– idézte Zakariás Zoltánt a Szabad Európa rádió romániai szerkesztősége.

A politikus a Magyar Nemzetnek elmondta: a szeptemberi ülésszak kezdetéig végig fogják elemezni a jelen pillanatban érvényben lévő, a gyermekek szexuális nevelésével kapcsolatos román törvényi intézkedéseket, és ennek alapján fogják előterjeszteni a módosító javaslataikat.

A kezdeményezéssel kapcsolatban a hírportál megkérdezte az RMDSZ szóvivőjét Hegedüs Csillát is, aki elmondta: az RMDSZ családpolitikája ismert és közismert.

A családok védelme, gyermekeink biztonsága prioritás volt, és az is marad a jövőben is. Az oktatás tagállami hatáskör, ilyen értelemben minden egyes tagállam maga dönti el, hogy milyen oktatáspolitikát folytat, beleértve a nemváltás kérdéseit is. A mi véleményünk szerint 18 éves korig a szülőknek kell döntenie ebben a kérdésben”

– nyomatékosította a Magyar Nemzetnek Hegedüs Csilla.

Néhány nappal az EMNP bejelentése után a magyarellenes kirohanásairól is ismert, ellenzéki Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) is hasonló kezdeményezéssel állt elő. Az AUR törvénnyel tiltaná ki a LMBTQ-ideológia népszerűsítését az óvodákból és az iskolákból. Ezzel kapcsolatban Zakariás Zoltán képviselő kiemelte: az AUR-nak jogában áll bármit beterjeszteni, az nem függ össze az EMNP esetleges javaslatával.

Egy adott témával kapcsolatban több törvénytervezet is futhat párhuzamosan a parlamentben; az értékrendünk és a szellemiségünk annyira messze állnak egymástól, hogy semmilyen egyeztetést nem tartok valószerűnek”

– szögezte le a magyar politikus.

A Magyar Nemzet hozzáteszi: egy friss felmérésből egyébként az derült ki, hogy az RMDSZ szavazótáborában a legmagasabb azok aránya, akik a szexuális kisebbségek jogaival kapcsolatos nemzetközi szintű kampány kapcsán konzervatívnak tartják magukat.

A magyar szövetségre voksoló megkérdezettek 95 százaléka a konzervatív álláspontot képvseli, s csupán 5 százalékuk vallotta magát haladónak, progresszistának ebben a kérdésben. A PSD támogatói körében ez az arány 68-12; itt viszonylag magas azok aránya, akik nem tudták megítélni a helyzetet, vagy elutasították a választ. Az AUR szavazóinak 60 százaléka konzervatívnak, 36 pedig haladónak vallja magát.

A kormányzó PNL szavazótáborában 49-46 az arány a konzervatívok javára.

Az általános romániai megítéléssel mennek élesen szembe a szintén hatalmon lévő Mentsétek meg Romániát Szövetség voksolói, akiknek 84 százaléka haladóként írja le magát a szexuális kisebbségek jogairól szóló kampányban, s csak 15 százalékuk konzervatívként.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

A baloldal és annak vezére nem bír leállni a választás tisztaságát és az alkotmányosságunkat megkérdőjelező hazudozással. Kövér László volt kénytelen helyre tenni Gyurcsány Ferencet, aki törvénytelennek minősítette az új, ötödik Orbán-kormányt az Országgyűlésben. A DK elnöke szerint a választás nem a népakaratot fejezte ki, mert az nem volt szabad és tisztességes. Amit ezután a házelnöktől és Dömötör Csabától kapott, azt nem teszi zsebre. Bár a fideszes reakciókra frappáns választ nem tudott adni, a Facebook oldalán azért megmutatta, mennyire kemény fából faragták.

Orbán Viktor: kiállunk Magyarország energiabiztonsága mellett

Videókonferencia keretében tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hétfőn a május 30-31-i rendkívüli uniós csúcs előkészítéseként – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Alkalmas-e az Európai Bizottság új javaslata arra, hogy az EU valóban függetlenedjen az orosz energiától?

A héten az Európai Bizottság új, az orosz energiától való függetlenedést célzó javaslattal állt elő. A tervezet erőteljesen építene a cseppfolyósított-földgázra és a megújuló energiára, de helyet kapott abban néhány, igencsak egzotikus elképzelés is, így például az, hogy minden céges autó legyen kötelezően nulla kibocsátású. Nagy kérdés, hogy a javaslat a realitások talaján áll-e és meg tudja-e oldani az energetikai gondjainkat vagy csupán egy újabb vágyálom-összesség.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére