Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Romániában csökken a fertőzöttek száma, Ukrajna fokozatosan enyhít a korlátozásokon

888, MTI

2020.05.01. 15:45

Enyhült a nyomás.

Kedvező a helyzet Ukrajnában a koronavírus-járvány tekintetében ahhoz, hogy megkezdődhessen a karantén fokozatos feloldása – jelentette ki Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter.

A tárcavezető ígéretet tett arra, hogy május 11-én ezt a kormányzat el is indítja. A már ötven napja érvényben lévő országos karantént legutóbb az április 22-i ülésén hosszabbította meg május 11-ig a kabinet, egyúttal elfogadva egy többlépcsős tervet a korlátozások majdani fokozatos feloldásáról.

Sztepanov elismerte, hogy az emberek Ukrajnában mostanra elfáradtak a karanténtól, ezért mindenképpen szükségesnek tartja a korlátozások enyhítését május 11-től.
Péntekre, egy nap alatt újabb 455 fertőzöttet azonosítottak és 11 új halálesetet regisztráltak, ami azt mutatja, hogy egyelőre a megbetegedés üteme nem lassult Ukrajnában. A fertőzöttek száma elérte a 10 861-et, a Covid 19-ben elhunytaké a 272-őt. Eddig 1413-an gyógyultak fel a betegségből, közülük 175-en az elmúlt napban.
Romániában mindeközben tovább csökkent, pénteken a koronavírus-fertőzöttek száma, de nemcsak az utóbbi napon meggyógyultak, hanem az elhunytak nagy száma is hozzájárult ahhoz, hogy enyhült az egészségügyi rendszerre nehezedő nyomás.
Az előző hét átlagánál több mint 40 százalékkal többen, 311-en hagyták el gyógyultan a kórházat az utóbbi 24 órában, miközben a fertőzöttek száma, az utóbbi hét átlagát alig meghaladva, 327-tel emelkedett.
Romániában eddig 12 567 embernél mutatták ki az új típusú koronavírust (SARS-CoV-2), közülük 249-et intenzív osztályon ápolnak. Több mint 32 ezer, fertőzöttekkel kapcsolatba került ember továbbra is otthoni elkülönítésben, vagy hatósági karanténban várja a betegség lappangási időszakának leteltét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére