Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Románia fegyverkezik: már tövig benyaltak az amerikaiaknak

888.hu

2017.09.27. 21:55

A románok harci leleményességét, grandiozitását és a szövetséges melletti örök kitartás morális obeliszkjét azt hiszem, hogy nem kell bemutatnom a nyájas olvasóknak. Románia rájött arra, hogy úgy tudja benyalni magát a nyugati-szalonokba ha elavul, ócska amerikai fegyvereket vásárol, lehetõleg nagyon drágán.
BUKAREST, 21:55

A románok harci leleményességét, grandiozitását és a szövetséges melletti örök kitartás morális obeliszkjét azt hiszem, hogy nem kell bemutatnom a nyájas olvasóknak. Románia rájött arra, hogy úgy tudja benyalni magát a nyugati-szalonokba ha elavul, ócska amerikai fegyvereket vásárol, lehetőleg nagyon drágán.

Keleti szomszédunk több milliárd dollár értékben vásárol amerikai fegyvereket tengerentúli magán fegyvergyártóktól, amerikai gigavállaltok nyernek a legnagyobb közbeszerzéseken, amerikai katonai bázisoknak ad otthont Románia, sőt, költségvetési támogatást is kapnak az ott állomásozó külföldi csapatok. Egy ideje már az igazságszolgáltatás is amerikai fennhatóság alá került.

Ez természetesen több román politikus szemét is szúrja, van olyan, aki szerint jó lenne, ha Amerika nagyobb tiszteletet tanúsítana Románia iránt. Sokan az Amerikának minden feltétel nélkül benyaló román politikai elitet hibáztatják, szerintük a politikusok hallgatólagosan elfogadják az óceánon túlról irányított gyarmati státuszt.

Az amerikai román gyarmat a napokban ismét szintet lépett, hiszen ma jelentették be, hogy Románia előrehaladott tárgyalásokat folytat az Egyesült Államokkal további három, egyenként 12 harci gépből álló F-16-os repülőraj megvásárlásáról.

Románia már korábban is vásárolt használt F-16-os gépeket, akkor a napfényes Portugáliától de a román honvédelmi minisztérium most azt közölte, hogy közvetlenül az Egyesült Államoktól vásárolják a gépeket. 

Szegény románok, annyira nyalnak

A honvédelmi miniszter azt is közölte, hogy a román hadsereg még az idén beszerzi a Patriot rakétavédelmi rendszer első ütegét. Románia részletekben akarja a csaknem négymilliárd dolláros vételárat kifizetni a Patriot rendszerekre, amelyek karbantartását egy román vállalatra bízzák. A szaksajtó korábban közölte, hogy Románia hét ilyen rendszert vásárol.


A miniszter kifejezte reményét, hogy év végéig a General Dynamics céggel is sikerül megállapodniuk arról, hogy a román hadseregnek szánt csapatszállító páncélosokat Bukarestben gyártsák, és a román hadsereg még idén megkapja az első tíz Piranha páncélosát.

Sok pénzt költenek a hadseregre

Románia az idei évtől kezdődően a GDP két százalékát, több mint hárommilliárd eurót fordít védelmi kiadásokra. Fifor szerint a keretösszeg 38 százalékát költik a hadsereg felszerelésének korszerűsítésére.

A román legfelsőbb védelmi tanács augusztus elején hagyta jóvá a hadsereg felszerelésének tízéves fejlesztési tervét, amelynek értelmében Románia 9,8 milliárd euró értékben vásárol fegyvereket és katonai eszközöket. A román hadsereg nyolc nagyszabású beruházási programot indít, ezek mindegyikének értéke meghaladja a százmillió eurót.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére