Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rómában is kiálltak Magyarország mellett október 23-án

Horváth József György

2018.10.23. 21:00

Nemet mondunk a Magyarországot sújtó EP-szankciókra! jelszóval tartott szolidaritási megmozdulást Magyarország római nagykövetségénél a Liga olasz kormánypárt kedden. A magyar nemzeti ünnephez kötött demonstrációhoz jobboldali olasz fiatalok is csatlakoztak.

A párt tagjai és szimpatizánsai a Liga zászlóit lobogtatták. Transzparensükön a "Nemet mondunk a szankciókra" felirat volt olvasható. Melléjük a Liga ifjúsági szekciójaként ismert Népi Generáció mozgalom fiataljai álltak: ők "A nap nem Brüsszelben kel fel" transzparenst tartották a kezükben.

A demonstráción részt vett Francesco Zicchieri, a Liga képviselőházi frakcióvezető-helyettese, Daniele Giannini, a párt tartományi testületének frakcióvezetője, valamint Maurizio Politi, a Liga római önkormányzati frakcióvezetője.

A Liga küldöttsége az alkalomra készített emlékplakettet adott át Kovács Ádám Zoltán nagykövetnek. A plakett felirata szerint a Liga a magyar forradalom 62. évfordulóján a népek önrendelkezési jogát támogatja.

Francesco Zicchieri az MTI-nek elmondta, a magyar forradalom ünnepén közelségüket kívánták kifejezni a magyar néphez, amely "harcolt és továbbra is harcol". Hozzátette: a magyarok hisznek a népek erejében. Hangsúlyozta, hogy a Liga hisz Európában, de egy olyan erős Európában, amely az uniót alkotó népeket erősíti és ezek javát akarja. "Az erős, egységes, összetartó Európában hiszünk" – tette hozzá.

Gian Marco Troili, a Liga fiataljai nevében kijelentette, szolidaritásukat akarták éreztetni a magyarokkal az EP-szankciók után. "Egykor tankokkal, ma szankciókkal akarják elnyomni a magyarok szabadságát" – mondta. A fiatalok egyebek között azt skandálták, hogy el kell törölni a Görögország után Magyarországot is sújtó európai technokráciát, a népek nem hajthatnak fejet az EU "őrült" politikája előtt, és az európai nemzeteknek ismét forradalommal kell válaszolniuk az EU diktatúrájára.

A jelenlévők elénekelték az Avanti ragazzi di Buda (Előre, budai srácok) című olasz dalt, amely az 1956-os magyar forradalom hőseiről szól.

Salvini is megszólalt október 23-a kapcsán

Az 1956-os magyar forradalom az európai népek szabadságának jelképe"

– mondta Matteo Salvini olasz kormányfőhelyettes, a Liga vezetője az MTI-nek a magyar nemzeti ünnepen tartott diplomáciai fogadáson Rómában kedd este.

Matteo Salvini kijelentette, számára megtiszteltetés a magyar nemzeti ünnepen való részvétel, mivel október 23. a nemzeti büszkeség, a magyar és az olasz nép, a két ország és a két kormány közti barátság, és nem utolsósorban az európai szabadság jelképe.

A magyar nemzeti ünnep a múltról emlékezik meg, de a jövőről is szól"

– hangsúlyozta. Hozzátette, gazdaságilag, erkölcsökben, kultúrában és történelemben a magyar és az olasz nép mindig is közel állt egymáshoz. "A mostani olasz és magyar kormánynak is közösek a céljai és az elkötelezettsége egy olyan Európai Unióval szemben, amely gyakran eltapossa a népek, nemzeti parlamentek és kormányok kéréseit. Ennek az EU-nak Róma és Budapest kormánya is kész választ adni" – mondta Matteo Salvini. Emlékeztetett, hogy augusztusban Milánóban erről egyeztetett az Orbán Viktor miniszterelnökkel tartott kétoldalú találkozón.

Matteo Salvini kijelentette, olyan Európát akar gyermekei számára, amely szabad, tiszteletben tartja a népeket és az állampolgárokat. "Olyan Európát akarok, amely kevésbé hagyja magát befolyásolni a pénzügyi hatalmak, a multinacionális vállalatok, a bürokraták, a Soroshoz hasonló spekulánsok részéről. Ehelyett az egyes országok akaratát tartja szem előtt" – mondta.

Hozzáfűzte: "Olaszországban és Magyarországon alig várjuk, hogy Európa megváltozzon, hogy jobban élhessünk Európában."

Arra a kérdésre, hogy miért Orbán Viktort tartja politikai szövetségesének, Matteo Salvini úgy válaszolt, hogy számos témában már akkor is egyetértettek, amikor még nem ismerték egymást és nem voltak kormánypozícióban. "Strasbourgban és Brüsszelben is hasonló csatákat vívtunk meg. Mindketten a munkahelyteremtést, az embereket, a családot, az élethez és egészséghez való jogot helyezzük politikánk központjába. Mindketten országunknak követeljük azt a jogot, hogy ellenőrizhesse saját gazdaságát és ezzel a jövőjét" – jegyezte meg.

Nagyon örülök, hogy egy új Európa kezd körvonalazódni, teljesen más mint Jean-Claude Juncker, Emmanuel Macron és Angela Merkel Európája, mivel az általuk képviselt Európa szerintem nem tud megoldást adni a problémáinkra"

– szögezte le Matteo Salvini.

Az október 23-i nemzeti ünnepen Rómában tartott magyar fogadáson számos olasz politikus vett részt, köztük Giorgia Meloni, a jobbközép koalícióhoz tartozó Olasz Testvérek (FdI) elnöke is, aki a nap folyamán a következő megható videót posztolta Facebook-oldalára:

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére