Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rohamosan nő a súlyos esetek és a halottak száma Csehországban

888 - MTI

2020.10.09. 11:00

Csehországban rohamosan terjed a koronavírus-járvány, a fertőzöttek napi száma csütörtökön – a héten már harmadik alkalommal – túllépte az eddigi legmagasabb szintet, és a súlyos esetek és a halottak száma is ugrásszerűen nő.

Az egészségügyi minisztérium honlapján péntek reggel megjelent kimutatás szerint csütörtökön minden eddiginél több, 5394 fertőzöttet regisztráltak. A vírus márciusi megjelenése óta a fertőzöttek száma túllépte a százezret. A kórházban kezeltek (1741), a lélegeztetőgépre szorulók (360) és a halottak száma (869) is ugrásszerűen emelkedik.

Szerdán 42 ember halt meg, ami eddig a legmagasabb napi adat. A csütörtöki számok még nem ismertek.

A konzervatív Lidové Noviny című lap pénteken azt írta: miután a kormány az új óvintézkedések meghozatala előtt szokatlan módon konzultációra hívta az ellenzéket, mindenki előtt nyilvánvalóvá vált, hogy a járványhelyzet rendkívül súlyos.

A Hospodárské Noviny című politikai és gazdasági napilap szerint a csütörtökön ismertetett új óvintézkedésekkel, amelyek alapján két hétre bezárnak a kulturális intézmények és a sportlétesítmények, gyakorlatilag „befagyasztják a közösségi életet”, és az intézkedések a gazdaságra is komoly hatással lesznek.

Feltétlenül szükség van arra, hogy a kormány további támogatást nyújtson a vállalkozóknak”

– szögezte le az újság.

 

MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére