Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rettenetes indulatokat váltott ki Indiában, hogy Greta megpróbált beavatkozni a belügyeikbe

888.hu

2021.02.05. 12:30

Tömegek vonultak utcára az ellen tiltakozva, hogy amerikai celebek lázítják a népet a nacionalista kormány ellen.

Arról már cikkeztünk korábban, hogy Indiában november óta komoly kormányellenes tüntetéseket tartanak, és arról is, hogy több világsztár felszólított a hindu nacionaista, vagy ahogy a nyugati médiában nevezni szokták, az „indiai Trump” elleni ellenállásra.

Ezeknek a sztároknak a jelentős része értelemszerűen Dél-Ázsia vaktérképén nem találná el, hogy hol található az ország, ettől függetlenül ha van egy ilyen menő hashtag a Twitteren, ráadásul a gonosz nacionalisták ellen kell lázadni, hülyék lesznek kihagyni a leszólás letőségét, a virtue signallingot.

A felszólalók közé került Greta Thunberg is, aki néhány megosztásnál messzebbre ment: tippeket adott a tüntetőknek, hogyan legyenek hatékonyabbak, emiatt az indiai hatóságok nyomozást is indítottak ellene az ország belügyeibe való külföldi beavatkozásra hivatkozva.

Az indiaiak viszont ennyivel nem elégedtek meg:

válaszul tömegek vonultak az utcára, és kezdték el Greta Thunberg fotóit elégetni a kamerák előtt.

Activists of United Hindu Front (UHF) burn an effigy with a picture of Swedish climate activist Greta Thunberg during a demonstration in New Delhi on February 4, 2021, after she made comments on social media about ongoing mass farmers' protests in India. (Photo by Money SHARMA / AFP)

Narendra Modi kormánya egyébként eddig kilenc alkalommal tárgyalt a gazdaszervezetek képviselőivel a vitatott törvényről – amelynek egyébként köze nincs a környezetvédelemhez vagy a liberalizmushoz –, és összességében mindkét fél érdeke az lenne, ha megbékélnének egymással.

Ez egyedül a nyugati befolyásnak tenne rosszat, hiszen Modi közismerten Trump-párti, és nem nézi jó szemmel az Amerikában november óta zajló folyamatokat. Viszont túl népszerű ahhoz, hogy választáson „puccsolják meg”, nem véletlenül kellett bevetni az egész közösségi médiát és sztárportfóliót az ügy érdekében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére