Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rettegnek a demokraták Trump visszatérésétől

888.hu

2022.01.07. 17:20

Akkora a pánik a demokraták között, hogy Trump újraválasztását akár jogi eszközökkel is akadályoznák.

Biden vállalhatatlan megnyilvánulásai és inkompetens intézkedései miatti népszerűtlensége, bár még csak egy éve iktatták be, jó okkal ejti kétségbe a Demokrata pártot. Ez a kétségbe esés pedig joggal gerjeszt egyre nagyobb pánikot azzal kapcsolatban, hogy Trump a következő választáson lesöpri őket a pályáról. A demokraták pánikreakciója pedig az, hogy jogi eszközökkel lehetetlenítenék el Trumpot a további politikai karriertől.

Az USA alkotmányának 14. kiegészítésének harmadik bekezdésére (mely arról szól, hogy nem tölthet be sem szenátori, sem képviselői sem alelnöki pozíciót olyan ember aki rész vett lázadásban vagy felkelésben vagy segítette azt) hivatkozva akarnák eltiltani a volt elnököt attól, hogy újra induljon. (A demokraták szerint ő tehet a Capitolium ostromáról.)

A Harvardi egyetem alkotmányjogi szakértője, Laurence Tribe szerint a demokratáknak jó esélye lehet a sikerre az ügyben.

A szakértő szerint, ha perek indulnának Trump eltiltásával kapcsolatban, akkor ügy döntő bizonyítéka a Capitolium ostromát vizsgáló független vizsgálóbizottság véleménye lehet. Arról azonban még semmit nem tudni, hogy a bizottság mit állapít meg Trump felelősségéről.

Eddig tehát a demokraták nem tudnának semmilyen elfogadható bizonyítékot felmutatni a volt elnök bűnösségéről.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában

A richmondi rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában, miután egy állampolgári bejelentés nyomán több embert letartóztattak, és számos fegyvert lefoglaltak – áll a helyi hatóságok szerdai nyilatkozatában, amely további részleteket azonban nem tartalmazott.

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

„Az egész FINA-család nevében” köszönő levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke a 19. FINA világbajnokság sikeres magyarországi megrendezéséért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

A 888 podcastjának vendége: Bohár Tünde, a Megafon munkatársa.

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére