Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reszeltek az ObamaCare-nek

Kékes Viki

2016.11.10. 06:28

A kongresszus republikánus tagjai mielõbb meg akarják valósítani Trump programját.
WASHINGTON, 06:28

A kongresszus republikánus tagjai mielőbb meg akarják valósítani Trump programját.

Két befolyásos republikánus politikus –  Paul Ryan házelnök és Mitch McConnell, a szenátus republikánus többségének vezetője – elsősorban az ObamaCare mielőbbi megszüntetésére utaltak, amikor arról beszéltek, hogy mielőbb meg akarják valósítani Trump programját. Az USA 45. elnöke azt ígérte, hogy megválasztása esetén azonnal visszavonja a Barack Obama elnök nevével fémjelzett egészségbiztosítási törvényt. A Trump javasolta rendszerben az emberek egyéni számlákra tehetnék félre az egészségügyi ellátásukra szánt összegeket és ez a pénz adómentes lenne. Ezzel szemben az Obama-féle egészségbiztosítási törvény szerinti biztosítási költségek folyamatosan, és az utóbbi időben már ugrásszerűen nőnek sokak ingyenes ellátása miatt.

Mitch McConnell a Capitoliumon tartott sajtóértekezletén hangsúlyozta:

azt szeretnénk, ha az ország más irányba menne"

Trump győzelme megteremteni látszik a Republikánus Párt régóta hiányolt egységét. A pártelit egy része a kampányban nem támogatta Trumpot, de legalábbis távolságot tartott tőle, a győzelem utáni napon azonban mintha mindez elpárolgott volna. Vezető republikánus politikusok jelzik, hogy támogatják a megválasztott elnököt. John Kasich ohiói kormányzó például – aki a nyáron még arra sem volt hajlandó, hogy részt vegyen pártja elnökjelölt-állító konvencióján az ohiói Clevelandben – szerdán már Twitter-üzenetben közölte, hogy

az amerikai nép megszólalt, és itt az ideje, hogy ismét összefogjunk"

Ez az összefogás kiterjed majd az ObamaCare visszavonásán túl a szövetségi legfelső bíróság új tagjának jelölésére is. Ez a testület az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság szerepét tölti be, állásfoglalásai rendkívül jelentősen befolyásolják az amerikai társadalom életét. Az idén télen elhunyt a bíróság egyik konzervatív tagja, Antonin Scalia, és azóta sem sikerült kinevezni utódját. Obama elnök ugyan jelölte Merrick Garland bírót, ám a republikánusok nem fogadták el őt, mondván, liberális bíró, így megbomlana a legfelső bíróság egyensúlya. Most Donald Trump jelölheti az új bírót, és mint a kampányban többször is elmondta, ez is elnöksége első száz napjának fontos döntése lesz.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Jakab Péter kilépett a Jobbikból

Gyöngyösi Márton, a Jobbik Elnöke nyílt levélben kérte föl Jakab Pétert a lemondásra. Jakab válaszlevelében úgy fogalmazott: „Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom”.

Zelenszkij kitiltaná az orosz turistákat Európából

Az ukrán humorista-elnök ismét vette magának a bátorságot, hogy megmondja, mi a teendője az európai országoknak.

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Ez a tél maga lesz a pokol. Igaz, nem meleg lesz, hanem hideg, de legalább sötét is. Meg szenvedős. A benézett szankciós politika hatására Európában az összes grafikon elkezdett függőlegesen felfele emelkedni. Kár, hogy ezek olyan grafikonok, amelyeknél nem célszerű növekedést észlelni. Az infláció az egekben, az üzemanyagárak sosem voltak ilyen magasak, a rezsiköltségekről pedig sírás nélkül beszélni sem lehet. Ilyen körülmények között kisebb csoda, hogy egyáltalán az átlagfogyasztásig meg tudjuk tartani a rezsicsökkentést. De az emberek mintha nem lennének tisztában azzal, hogy mennyire súlyos a helyzet. Az egy dolog, hogy nem tudják majd kifizetni az óriási rezsiszámlákat és az energiacsapda miatt áramszüneteket is kockáztatnak, de mi lesz a gazdasággal? A recesszió elkerülhetetlen. Mi lenne, ha egyszer megérnénk azt, hogy Európa nem világhatalmi erők közé pozicionálja magát, hanem kiáll a saját jól felfogott érdekei mellett? Amíg viszont olyan vezetők állnak az EU élén, akik megelőzni nem tudják a bajt, okozni viszont annál inkább, addig ez csak lázálom marad.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére