Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reszeltek az ObamaCare-nek

Kékes Viki

2016.11.10. 06:28

A kongresszus republikánus tagjai mielõbb meg akarják valósítani Trump programját.
WASHINGTON, 06:28

A kongresszus republikánus tagjai mielőbb meg akarják valósítani Trump programját.

Két befolyásos republikánus politikus –  Paul Ryan házelnök és Mitch McConnell, a szenátus republikánus többségének vezetője – elsősorban az ObamaCare mielőbbi megszüntetésére utaltak, amikor arról beszéltek, hogy mielőbb meg akarják valósítani Trump programját. Az USA 45. elnöke azt ígérte, hogy megválasztása esetén azonnal visszavonja a Barack Obama elnök nevével fémjelzett egészségbiztosítási törvényt. A Trump javasolta rendszerben az emberek egyéni számlákra tehetnék félre az egészségügyi ellátásukra szánt összegeket és ez a pénz adómentes lenne. Ezzel szemben az Obama-féle egészségbiztosítási törvény szerinti biztosítási költségek folyamatosan, és az utóbbi időben már ugrásszerűen nőnek sokak ingyenes ellátása miatt.

Mitch McConnell a Capitoliumon tartott sajtóértekezletén hangsúlyozta:

azt szeretnénk, ha az ország más irányba menne"

Trump győzelme megteremteni látszik a Republikánus Párt régóta hiányolt egységét. A pártelit egy része a kampányban nem támogatta Trumpot, de legalábbis távolságot tartott tőle, a győzelem utáni napon azonban mintha mindez elpárolgott volna. Vezető republikánus politikusok jelzik, hogy támogatják a megválasztott elnököt. John Kasich ohiói kormányzó például – aki a nyáron még arra sem volt hajlandó, hogy részt vegyen pártja elnökjelölt-állító konvencióján az ohiói Clevelandben – szerdán már Twitter-üzenetben közölte, hogy

az amerikai nép megszólalt, és itt az ideje, hogy ismét összefogjunk"

Ez az összefogás kiterjed majd az ObamaCare visszavonásán túl a szövetségi legfelső bíróság új tagjának jelölésére is. Ez a testület az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság szerepét tölti be, állásfoglalásai rendkívül jelentősen befolyásolják az amerikai társadalom életét. Az idén télen elhunyt a bíróság egyik konzervatív tagja, Antonin Scalia, és azóta sem sikerült kinevezni utódját. Obama elnök ugyan jelölte Merrick Garland bírót, ám a republikánusok nem fogadták el őt, mondván, liberális bíró, így megbomlana a legfelső bíróság egyensúlya. Most Donald Trump jelölheti az új bírót, és mint a kampányban többször is elmondta, ez is elnöksége első száz napjának fontos döntése lesz.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szolzsenyicin kommunistái és az árnyékkormány mai ülése

Akinek még nem sikerült ma egy jót nevetnie, arról Dobrevék gondoskodnak. Tessék: megtartották az első árnyékkormányülést a ma kezdődő parlament ősz ülésszaka előtt. Ott volt mindenki. A Jó, a Rossz és a Csúf. Ja nem, a Jó hiányzott.

Orbán Viktor: A baloldalt Amerikából pénzelték

A magyar kormányfő a pártok frakcióvezetőinek beszédére reagált a parlament hétfői ülésén.

24.hu: A baloldal kampányát Amerikából finanszírozták

Csaknem kétmilliárd forint érkezett 2022 első felében Márki-Zay Péter mozgalmához az Egyesült Államokból – írja a baloldali 24.hu nevű portál. A lap kifejti, milyen szerepe lehetett Karácsony tanácsadójának az amerikai pénzek megszerzésénél.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére