Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Renzi a németeket hibáztatja

888.hu

2015.12.22. 14:43

A Németország diktálta megszorító politika táplálja a populizmust az olasz miniszterelnök szerint, aki továbbra is a kultúrával harcolna az Iszlám Állam ellen.
RÓMA, 14:43

A Németország diktálta megszorító politika táplálja a populizmust az olasz miniszterelnök szerint, aki továbbra is a kultúrával harcolna az Iszlám Állam ellen.

Matteo Renzi a Financial Times-nak azt mondta a lengyel és a spanyol választások eredményére utalva, hogy azok a politikusok,

akik kitartottak a növekedés nélküli szigor politikája mellett, elveszítették állásukat."

Ez történt korábban Athénban és Lisszabonban is – folytatta Renzi –, de egy növekedésre és foglalkoztatásra épülő új, szociális Európa létrehozásával le lehet győzni a demagógiát, a fásultságot és a populizmust.

Az olasz miniszterelnök kijelentette, hogy nagyra becsüli "Angelát", de

Európának 28 tagországot kell kiszolgálnia, nem csak egyet."

Azért is támadta Németországot, mert az EU korábban nemet mondott az Olaszországnak kedvező Déli Áramlat kiépítésére, viszont most meg akarják duplázni az Észak Áramlat kapacitásait.

A szabályok vagy mindenkire vonatkoznak, vagy senkire sem."

Matteo Renzi már a novemberi párizsi támadás után bejelentette, hogy kultúrával fog harcolni az Iszlám Állam ellen. Szakértők és a sajtó is dicséri, a lakosságnak pedig kétharmada támogatja a javaslatot, amiről a jövő évi költségvetéssel együtt hétfőn szavaz az olasz parlament. A kulturális objektumok védelme azért aktuális kérdés, mert a Da'es épp Líbiában készül többek közt 12 ezer éves műemlékek elpusztítására.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére