Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rengeteg drog landolt a briteknél

Bokor Gábor

2018.08.12. 20:00

Az eddigi statisztikák szerint a korábbiaknál sokkal több kábítószert próbálnak meg becsempészni a szigetországba. Az év elsõ négy hónapjában csak kokainból 150 millió fontnyit foglaltak le a határrendészek.

A hivatalos adatok szerint januártól áprilisig több mint 1,3 kilogramm kábítószert foglaltak le a repülőtereken és a kikötőkben dolgozó biztonsági szolgálat munkatársai, akik az érintett időszakban összesen 99 sikeres rajtaütést hajtottak végre.

A hatóságok is megdöbbentek az elfogott tudatmódosító szerek mennyiségén, ugyanis az azt megelőző négy hónapban kétszáz kilóval kevesebbet foglaltak le. A legnagyobb fogásuk még januárban volt, akkor a farnborough-i repülőtéren kapcsoltak le ötszáz kilogramm Kolumbiából származó kokaint. Az árut magángéppel próbálta meg becsempészni két brit, két spanyol és egy olasz állampolgár, akiket azóta is előzetes letartóztatásban tartanak fogva. 

Az elfogott árunak az összértéke több mint 150 millió font, azaz csaknem hatvanmilliárd forint. Amennyiben csak kisebb mértékben dúsítják a kokaint és tisztábban adják el, jóval többet érhet.

Cressida Dick, a londoni rendőrség egyik vezetője a múlt héten adott interjújában elmondta, hogy súlyos problémát jelent az országba érkező nagy mennyiségű kábítószer, ugyanis azt rendszerint alvilági bandák árulják az utcákon, akik egymással rivalizálnak. A csapatok közötti nézeteltéréseket gyakran fegyveres úton rendezik, eddig a kábítószer miatti leszámolásokban összesen 87-en haltak meg. 

Egyre csak nő a kereslet a kokain iránt. Aggasztó, hogy a középosztálybeliek között van a legnagyobb növekedés. Sokan csak összegyűlnek, a világ gondjairól beszélgetnek, aggódnak a globális felmelegedés miatt vagy egyéb gazdasági kérdésekről társalognak, azonban nem veszik komolyan, milyen hatásai és veszélyei vannak a kokainnak"

– mondta a rendőr. 

Ben Wallace brit biztonsági miniszter szerint lassan Nagy-Britannia lesz a legnagyobb kokainfogyasztó ország Európában.

A Drugwise nevű, drogosokkal foglalkozó egyesület vezetője, Harry Shapiro a Daily Starnak elmondta, hogy a hatóságokat az is aggasztja, hogy egyre erősebb, egyre tisztább anyag jut be az országba, gyakran 80, 90 százalékos tisztaságú kokain lesz jelen az utcákon. 

London lett a bűn városa

Ahogyan arról korábban részletesen is beszámoltunk, a brit fővárosban egyre rosszabb a közbiztonság színvonala, ami ellen London pakisztáni származású vezetője, Sadiq Khan nem tud fellépni. Bár hiába követelik sokan tőle, hogy mondjon le, elmondása szerint ő az égegyadta világon semmi hibát nem követett el, nincs oka a lemondásra.

A hivatalos statisztikák rámutattak, hogy a késsel elkövetett bűncselekmények 22 százalékkal, míg az éles lőfegyverrel elkövetett esetek száma több mint tíz százalékkal emelkedett. Az adatok szerint Londonban rekordmennyiségű rablás, lopás és erőszak történt január óta. Sadiq Khan két évvel ezelőtti beiktatása óta a gyilkosságok száma több mint 27 százalékkal emelkedett, míg a rablásoké 33,4 százalékkal.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére