Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rendőrökkel csaptak össze muszlim fiatalok nagyszombaton Brüsszelben

888.hu, V4NA

2020.04.12. 12:28

Durva zavargás tört ki Brüsszel Anderlecht negyedében, amikor több tucat fiatal vonult utcára. A nagyrészt bevándorló fiatalok a rendőrökre támadtak, kövekkel dobálták őket és egy fegyvert is elloptak. A botrány akkor tört ki, amikor egy 19 éves fiatal meghalt miközben egy rendőri ellenőrzés elől menekült el robogóval. Az összecsapásról több videó is készült – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A beszámoló szerint péntek este egy 19 éves férfi életét vesztette, amikor robogóval menekült a rendőri ellenőrzés elől. A fiatalt azért akarták ellenőrizni a rendőrök, mert társával együtt a robogójával volt az utcán. A koronavírus-járvány miatt hatályos kijárási korlátozások szerint azonban csak arra lehet használni a robogót, ha valaki munkába megy. A szabály megszegése 250 eurós bírságot vonhat maga után.

A férfi azonban elmenekült a rendőri intézkedés elől, egy rendőrautóval ütközött, és a balesetben életét vesztette. Társai ezért a közösségi médiában kezdtek szervezkedni, és szombaton az utcára vonultak, hogy a rendőrség ellen tiltakozzanak.

A tiltakozás azonban durva zavargásig fajult. A fiatalok kövekkel dobálták a rendőröket, legalább egy ember megsérült, és egyes beszámolók szerint legalább négy rendőrautót teljesen tönkretettek. A rendőröknek vízágyút is be kellett vetnie a tömeg oszlatására.

Egy rendőrségi furgont is megtámadtak, amiből sikerült egy lőfegyvert is ellopniuk, amivel többször a levegőbe is lőttek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére