Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rendkívüli ülést tart az ENSZ BT a lengyelek miatt

888.hu

2021.11.11. 08:00

A lengyel migránsválságnak szentel rendkívüli ülést csütörtökön az ENSZ Biztonsági Tanácsa – közölte szerda este a DPA hírügynökség diplomáciai forrásokra hivatkozva.

 

Az Észtország, Franciaország és Írország kérésére összehívott BT-ülést zárt ajtók mögött tartják meg.

A Deutsche Welle német közszolgálati műsorszolgáltató szerda este NATO-forrásokra hivatkozva jelentette be, hogy a lengyel hatóságok átadták a katonai szövetségnek a határhelyzettel kapcsolatos információikat.

A Fehéroroszországgal szomszédos európai uniós tagállamok, Litvánia, Lengyelország és Lettország határaihoz hónapok óta áramlanak az illegális bevándorlók, a legtöbbjük Kurdisztánból, de Szíriából és afrikai országokból is érkeznek, és vannak köztük nők és gyerekek.

Az Európai Unió azzal vádolja Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnököt, hogy Minszk szervezi a migránsok szállítását a határra, megtorlásul az ellene elrendelt nyugati büntetőintézkedésekért.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerdán washingtoni tárgyalásain bejelentette, hogy az Európai Unió a jövő héten kiterjeszti a Fehéroroszország elleni szankciókat. A migránsválság Lengyelországban a legsúlyosabb, több ezren tartózkodnak a határ fehérorosz oldalán, miközben egyre hidegebb az idő, és fagyosak az éjszakák.

Az elmúlt napokban a migránsok többször megpróbáltak áttörni a határon létesített szögesdrót kerítésen.

Sokaknak sikerült is, de a lengyel hatóságok legtöbbjüket elfogták.

A Gazeta Wyborcza című lengyel napilap szerdai összesítése szerint az elmúlt hetekben legalább tíz halálos áldozata volt a határ térségében kialakult válságos helyzetnek, heten közülük a határ lengyel oldalán haltak meg. Szerda este a lengyel rendőrség egy Covid-mentőben bukkant rá másfél tucat határsértőre. A migránsokat és az embercsempészeket – két lengyel állampolgárt – őrizetbe vették.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére