Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rendkívül gyorsan és észrevétlenül radikalizálódott a késes terrorista

888.hu

2016.10.07. 15:58

Szeptember közepén egy szomáliai migráns 10 embert szurkált meg az USA-ban egy minnesotai plázában. Az FBI csütörtökön kiadott közleménye szerint a férfi korábban egyáltalán nem érdeklõdött az iszlám vallás iránt, majd villámgyorsan radikalizálódott.
ST. CLOUD, 15:58

Szeptember közepén egy szomáliai migráns 10 embert szurkált meg egy minnesotai plázában. Az FBI csütörtökön kiadott közleménye szerint a férfi korábban egyáltalán nem érdeklődött az iszlám vallás iránt, majd villámgyorsan radikalizálódott.

A 20 éves Dahir Adan 10 embert szurkált meg, mielőtt egy rendőr végezett vele. A fiatal férfi a helyi egyetem diákja volt, és nem sokkal a támadás előtt modellként dolgozott.

Az FBI csütörtökön új információkat közölt az esettel kapcsolatban. Az elkövető mindössze pár hónap alatt egy jó tanulóból, akit alig érdekel a vallás, dzsihadistává vált, akit majdnem kicsaptak az iskolából.

Információink szerint korábban egyáltalán nem érdeklődött a vallás iránt"

– mondta az elkövetőről Rick Thornton különleges ügynök. Hozzátette: Dahir Adan szinte "egy este alatt" vált radikális iszlamistává.

Adan családja semmit sem vett észre a férfi radikalizálódásából, egészen addig, amíg el nem követte a terrortámadást. Szeptember 17-én a radikalizálódott férfi felöltött magára egy biztonsági őr egyenruhát, amelyet az előző munkahelyén használt az egyik közeli gyárban, majd bement a plázába és leszúrt mindenkit, aki az útjába került. Végül fejbe lőtte egy szolgálaton kívüli rendőr, aki további öt lövést adott le a támadóra.

Az áldozatok közül senki sem halt meg, ám ez csupán a szerencsén múlott.

A merénylő szúrás előtt megkérdezte áldozatait, hogy muszlimok-e

Az FBI először csütörtökön hozta nyilvánosságra a terrortámadásról készült felvételeket.

 

Több szemtanú is megerősítette, hogy a szúrások előtt a támadó megkérdezte az áldozatait, hogy muszlimok-e, valamint egy alkalommal azt kiáltotta, hogy "Allahu Akbar". Volt olyan szemtanú is, aki szerint a támadó azt kiabálta, hogy iszlám, iszlám"

– mondta Thornton különleges ügynök a sajtó munkatársainak.

Később az Iszlám Állam egy közleményében jelezte, hogy Adan az egyik katonájuk volt.

A támadó családja számára továbbra is rejtély, hogy miként radikalizálódhatott Dahir úgy, hogy észre sem vették. A támadás estéjén a fiatal férfi azt mondta a szüleinek, hogy elmegy vásárolni egy új iPhone-t, majd utána dolgozni megy.

A család ügyvédje közleményben tudatta, hogy az Adan család nem úgy ismerte Dahirt, mint aki képes elkövetni ilyen szörnyűséget. Imádkoznak az elhunyt lelkéért és szimpátiájukat fejezték ki az áldozatok felé.

(DW)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére