Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rendezte viszonyát Kínával Trump

Kékes Viki

2017.02.10. 09:58

Telefonon beszélt egymással az amerikai és a kínai elnök.
WASHINGTON, 9:58

Donald Trump csütörtökön este telefonon beszélt Hszi Csin-ping kínai elnökkel, és megerősítette, hogy kormányzata tiszteletben tartja az "egy Kína" elvet — írja az MTI.

A Fehér Ház tájékoztatása szerint hosszú és "rendkívül szívélyes" beszélgetést folytattak egymással. Hszi elnök kérésére Donald Trump megerősítette, hogy egyetért az "egy Kína" - politika tiszteletben tartásával. Ennek alaptétele, hogy az Egyesült Államok nem ismeri el diplomáciailag Tajvan függetlenségét, hanem a szigetet Kína részének tekinti. 

A Fehér Ház közleménye szerint Donald Trump és Hszi Csin-ping egy sor más kérdésben is eszmét cserélt, és meghívták egymást országaikba.

Érdemben elsőként egyeztetett egymással a két elnök. Megválasztása után ugyan telefonon fogadta Hszi gratulációit Donald Trump, de beiktatása óta most először tartott vele megbeszélést. Sajtóhírek szerint Hszi nem örült annak, hogy Trump – egy 37 éves szabályt felrúgva – decemberben telefonon beszélt a tajvani elnökkel is. Kína még egy háború lehetőségét is belengette az "egy Kína elv" esetleges felrúgása miatt.
   

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére