Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rekordokat dönt a bûnözés Nagy-Britanniában

888.hu

2019.01.26. 16:45

Nagy-Britanniában növekszik a bûncselekmények száma. A tavalyi adatok alapján 14 százalékkal több gyilkosság történt Angliában és Walesben 2018-ban, mint az elõzõ évben. A késes támadások száma 8 éve nem látott magasságban van.

A Nemzeti Statisztikai Hivatal (ONS) csütörtökön tette közzé a bűnözéssel kapcsolatos 2018-as adatokat. 739 gyilkosság történt tavaly az országban, amely mintegy 90-nel több, mint 2017-ben.

A gyilkosságok 40 százalékában kést vagy más szúró- vagy vágóeszközt használtak az elkövetők. A késsel és ahhoz hasonló eszközökkel elkövetett bűncselekmények száma összesen 42 957, amely 8 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

Az ONS szerint a késes támadások száma a legmagasabb 2011 óta, ám ez nem oszlik el arányosan az ország területén, a támadások 35 százaléka Londonban történik.

A nemi erőszakok száma (56 698) 16 százalékos növekedést mutat, míg a szexuális bűncselekmények száma (158 162) 14 százalékkal magasabb a 2017-es adatoknál.

Az elmúlt évtizedekben a bűnözés csökkenő tendenciát mutatott, ám az utóbbi években stagnálást és növekedést is láthatunk – mondta Helen Ross, az ONS bűnügyi statisztikákért felelős vezetője.

Elszomorító adat, hogy a regisztrált bűncselekmények 90 százalékában nem emeltek vádat az elkövetők ellen – többnyire azért, mivel nem találták őket.

A Nemzeti Rendőrfőnöktanács egyik vezetője, Sara Thornton elmondta, hogy a rendőrségre komoly politikai nyomás nehezedett az elmúlt években, hogy az úgynevezett gyűlölet-bűncselekményekkel foglalkozzon többet. Emiatt azonban háttérbe szorultak a hagyományos bűnesetek felderítései.

Szeretném, hogy több betöréses esetet oldjunk meg és csapjunk le az erőszakra, mielőtt olyan esetekkel foglalkozunk, amelyek nem is bűncselekmények"

– mondta tavaly Thornton.

A rendőri vezető bizonyára arra gondolt, hogy az utóbbi években egy csomó közpénz és energia ment veszendőbe olyan incidensek kivizsgálásával, amelyek nem minősülnek bűncselekménynek. 2015/2016-ban összesen 11 236 "gyűlölet-bűncselekményt" vizsgáltak ki a brit hatóságok. Köztük például egy olyan ügyet, amelyben a bejelentő szerint egy ugató kutya "rasszista" volt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére