Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rekord magas az USA-ban az egy nap alatt regisztrált fertőzések és halálos áldozatok száma

MTI - 888.hu

2020.12.17. 12:41

Újabb csúcson van a regisztrált koronavírus-fertőzöttek és a járvány halálos áldozatainak napi száma az Egyesült Államokban – derül ki a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggel közzétett adataiból.

Az egyetem szerint szerdán 247 403 fertőzöttet és 3656 halálos áldozatot regisztráltak az országban. Az eddigi legmagasabb értéket – 233 133 új esetet és 3306 halálos áldozatot – december 11-én jelentették.

A 330 milliós országban mindezidáig összesen körülbelül 16,9 millió ember szervezetében mutatták ki az új típusú koronavírust (SARS-Cov-2), a járvány kezdete óta pedig több mint 307 500-an haltak bele a betegségbe, többen, mint bármely más országban.

Az Egyesült Államokban hétfőn vette kezdetét a vírus elleni oltási kampány, elsőként egy New York-i ápolónő kapta meg a Pfizer és a BioNTech által közösen kifejlesztett vakcinát. Első körben az egészségügyi dolgozókat és az idősotthonokban élőket oltják be az Egyesült Államokban.

Moncef Slaoui, a járványellenes kormányzati programért felelős egyik kutató, az amerikai oltási kampány vezetője elmondta, hogy terveik szerint elegendő oltóanyag áll majd rendelkezésre ahhoz, hogy jövő év március közepéig már 100 millió amerikai be legyen oltva a koronavírus ellen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére