Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rekord magas az illegális határátlépők száma az EU-ban

888.hu

2022.04.19. 19:20

Az idei év első három hónapjában 2016 óta a legmagasabb szintre emelkedett az Európai Unióba engedély nélkül belépni próbáló migránsok száma, még az Ukrajnából érkező menekültek nélkül is – közölte kedden az EU határ- és parti őrségének ügynöksége.

 

A Frontex becslése szerint január és március között több mint 40 300 „illegális határátlépést” hajtottak végre EU területén, ami 57 százalékkal több, mint a tavalyi év azonos időszakában. 2015-ben jóval több mint 1 millió ember – többségük Szíriából, de sok iraki is – lépett be az EU-ba, túlterhelve a befogadó létesítményeket.

A Frontex szerint 2022 első negyedévében több mint kétszeresére nőtt az engedély nélkül, a Nyugat-Balkánon keresztül Európába való belépésre irányuló kísérletek száma, több mint 18 300 észlelt határátlépést regisztráltak. A legtöbben szíriaiak és afgánok voltak.

Az uniós szigetországon, Cipruson keresztül több mint 5100 próbálkozás történt, ami éves szinten háromszoros növekedést jelent.

 

A Frontex azt is közölte, hogy a La Manche-csatornán keresztül Nagy-Britanniába igyekvő migránsok száma 2022 elején csaknem megháromszorozódott, csaknem 8900-ra emelkedett a tavalyi első negyedévhez képest. Mintegy felüket megakadályozták az átkelésben – írta meg a Breitbart.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Scholz szerint a NATO-val kell megvédeni a tengerek alatti kritikus infrastruktúrát

Nemzetközi együttműködéssel meg kell erősíteni a tengerfenéken kiépített kritikus infrastruktúra védelmét, és ezt a munkát a NATO keretei között kell összehangolni – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár szerdán Berlinben.

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Azt viszont nem tudta elmondása szerint, hogy mennyi jött.

A szankciópárti európai baloldal az EP-ben mindent megtett, hogy megakadályozza a megegyezést

Az Európai Bizottság végre elfogadta Magyarország nemzeti helyreállítási és rezilienciaépítési tervét, amely 5,8 milliárd euró folyósítása előtt nyithatja meg az utat.

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Baj van a hölgyekkel. S még mielőtt a feministák megköveznének, gyorsan leszögezem, leginkább a kiemelkedő labdarúgó eseményeken. Mint például a katari világbajnokság, ahol – például – az angol válogatottat elkísérő feleségek, élettársak és barátnők mintegy 10 millió forint értékben piáltak a szállásukat biztosító tengerjárón. Csoda, hogy a címlapokra kerültek? Persze nem csak a rossz oldalukat mutatják a lányok, asszonyok. Annál is inkább, mert legtöbbjük nem éppen hétköznapi bombázó. Összeállításunkban róluk mutatunk be néhány felvételt. S előre is elnézés kérünk, mert biztosan kihagytunk néhány olyan hölgyet, aki biztosan megérdemelte volna, hogy a legjobbak, legszebbek között kapjon helyet.

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt munkáspárti miniszterelnök arra figyelmeztette a briteket, hogy ne kritizálják túlságosan a világbajnokság házigazdáit, Katart, mivel az arab nemzet gyakran befektet az Egyesült Királyságban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére