Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Régóta nem toloncoltak ki egyszerre ennyi migránst Németországból

Tóth Dalma

2018.07.04. 21:00

Tippeljétek meg, hogy hány emberrõl beszélünk.

Több mint 50 afgán migránst toloncoltak ki Németországból. Az illegális bevándorlókat szállító repülő kedd éjszaka szállt fel a müncheni Franz Josef Strauss reptérről. Ez volt a legnagyobb afgán migránscsoport, melyet eddig visszatoloncoltak a hazájukba.

Sokáig azt mondogatták, hogy 50-nél több kitoloncolásra váró személyt nem szállíthat egy jármű, de sokszor még az 50-et sem érte el az utasok száma. A 2015-ös migránsválság óta több mint 280 afgán migráns toloncoltak ki Németországból.

A kabuli német nagykövetség munkatársai is megsérültek, amikor 2017-ben az afgán főváros diplomatanegyedében robbantottak. A támadás miatt egyre hevesebb lett a vita arról, hogy Németország visszaküldhet-e elutasított menedékkérőket Afganisztánba, egyáltalán biztonságos országnak minősíthető-e.

Azóta csak olyan személyt toloncolhatnak ki, aki bűncselekményt követett el, akit terrorizmussal vádolnak, vagy aki következetesen megtagadta az együttműködést személyazonossága megállapításakor. Afganisztán hétszer nagyobb, mint Németország, erősek a regionális eltérések, vannak biztonságos és kevésbé biztonságos térségek.

Ez egy vicc az egész: visszaszállítják Németországba a kitoloncolt migránst

Egy afgán migránst kitoloncoltak, de a bíróság döntése szerint vissza kell szállítani Németországba, mivel a férfi fellebbezett a kitoloncolása ellen, és le kell folytatni az ügyét. A sigmaringeni közigazgatási bíróság döntése alapján minél hamarabb vissza kell szállítani Németországba a 23 éves afgán migránst, hogy lefolytathassák ügyében az eljárást.

Tavaly decemberben jelentették be Németországban "A te országod. A te jövőd. Most!" programot, amelynek célja az, hogy az elutasított menedékkérelemmel rendelkező migránsok önszántukból térjenek haza. Németország ugyanis évekig ellátást nyújtott azoknak a migránsoknak, akiknek elutasították a menedékkérelmét, valamint támogatták hazatérésüket és az újrakezdést is, ami elég sokba került. Bajorországban a migránsok módszeresen szöknek meg és bújnak el a hatóságok és a kitoloncolás elől. A bajor belügyminisztérium közölte, hogy a legtöbb szökésben lévő afgán bűnözői múlttal rendelkezik, és gyakran migránssimogató vagy emberi jogi csoportok segítenek nekik az elrejtőzésben.

Tavaly év végén Németország-szerte nagy felháborodást keltett, amikor egy 15 éves afgán fiú leszúrt egy 15 éves német lányt Kandelben. Mia V.-t egy konyhakéssel ölte meg az afgán tinédzser. A fiú 2016 tavaszán kísérő nélküli kiskorú migránsként érkezett Németországba. Egy fiatalokról gondoskodó intézetbe került Észak-Rajna-Vesztfáliába. Miután elhagyta az intézményt, egy felügyelő figyelt rá. A fiú több hónapon keresztül volt együtt a lánnyal, mielőtt december elején szakítottak volna. Mia és szülei még a rendőrségen is bejelentették, hogy a fiú ezek után megfenyegette és zaklatni kezdte őket. Ezt követően Kandelben és több német településen is demonstrációra került sor. Az emberek a biztonságukért tüntettek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére