Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rasszizmussal vádolják a német kormánypárti politikusnõt

Bertha László

2016.03.02. 16:28

Hatalmas felháborodást váltott ki a német sajtóban az egyik kereszténydemokrata politikus Twitteren megosztott fotója. Vannak, akik a távozását követelik.
BERLIN, 16:28

Hatalmas felháborodást váltott ki a német sajtóban az egyik kereszténydemokrata politikus által megosztott kép, amit a Twitterre töltött fel.

Erika Steinbach, a CDU/CSU frakció emberi jogi munkabizottságának az elnöke. A politikusnő korábban többször bírálta a párton belül Angela Merkel menekültpolitikáját; sőt, a határok azonnali lezárását követelte több ízben.

Február 27-én egy olyan képet töltött fel mikroblogjára, amin egy szőke kislányt állnak körbe indiai gyerekek. „Honnan származol?” – teszik fel a kérdést a kislánynak. Hogy pontosan melyik országban is járunk, arra választ kapunk a kép tetején: Németország 2030.

Természetesen több se kellett, mindenhonnan megkapta a rasszista jelzőt, a képet „rasszista horrorvízióként” aposztrofálták a sajtóban. A Zöldek egyik képviselője szerint jobb lenne, ha Steinbach asszony átigazolna a jobboldali populista AfD-hez. A politikusnőt többen bírálták, elhatárolódtak tőle, de voltak, akik azonnali távozását is követelték a közéletből.

Erika Steinbach a kritikákra válaszolva közölte, nem érti, hogy mire ez a nagy felhajtás.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére