Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rálõttek az ankarai amerikai nagykövetség épületére

888.hu

2018.08.20. 07:56

Egy mozgó autóból rálõttek az ankarai amerikai nagykövetség épületére, a lövések egy õrbódét találtak el, de senki sem sérült meg - jelentette hétfõn a Habertürk és a CNN Türk török hírtelevízió nyomán az MTI.

A támadók elmenekültek a helyszínről.

Washington és Ankara viszonya különösen feszültté vált az elmúlt hetekben, miután az Egyesült Államok egy amerikai lelkipásztor szabadon engedését követelve szankciókkal sújtotta Törökországot.

Az amerikai Andrew Brunsont a 2016-os hamvába holt puccskísérlet után vették őrizetbe; kémkedéssel és terrorizmussal vádolják, ami Washington szerint nevetséges. A tiszteletes egy kis protestáns gyülekezetet vezetett Izmirben.

Törökország helyzetét súlyosbítja, hogy a török líra értékének 35 százalékát veszítette el az év eleje óta az amerikai dollárral szemben, és Washington vámokkal is bünteti Törökországot.

Recep Tayyip Erdogan török elnök a múlt héten például az amerikai elektronikai termékek bojkottjára szólított fel, ami után a közösségi médiában olyan felvételek kezdtek terjedni, melyeken törökök szétverik az iPhone-jaikat.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére