Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rabszolgák gyárthatják a Balaton szeleted

Sümeghi Lóránt

2016.02.02. 07:38

Több ízben is bíróság elé fog kerülni a Nestlé élelmiszer ipari vállalat, miután gyermekrabszolgák-tartásával gyanúsítják õket.
WASHINGTON, 07:38

Több ízben is bíróság elé fog kerülni a Nestlé élelmiszeripari vállalat, miután gyermekrabszolgák-tartásával gyanúsítják őket. 

Az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága már két kontinensen is vizsgálatokat rendelt el, miután a Nestlé elismerte, tudtak arról, hogy gyermekrabszolgák segítségével szerezték be egyes nyersanyagaikat.

A nemzetközi gyermekrabszolga-tartással foglalkozó szervezetek szerint mintegy kétmillió kiskorút foglalkoztatnak illegálisan Afrikában.

Ahányszor csokoládéba harapsz, emlékezz arra, hogy ezt kiskorú rabszolgák állították neked elő" 

– foglalta össze Patti Randall, az egyik felelős szervezet vezetője, a globális szintű jelenség üzenetét.

Az afrikai, kakaóbab ültetvényeken és a thaiföldi halász öblökben tűrték meg az illegális munkaerőt, miután jóval a piaci ár alatt juthattak hozzá az olcsó alapanyagokhoz. Azonban az illegalitás nem csak abban merül ki, hogy kiskorúakat kényszerítenek éhbérért munkára, hanem maguk a munka körülmények is embertelenek. Ezzel teljes mértékben megszegték az általános egyezményekben lefektetett alapvető emberi jogokat. 

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére