Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Putyin úgy látja, hogy úgy lesz ő is a cancel culture áldozata, akárcsak JK Rowling

888.hu

2022.03.26. 14:00

Az orosz elnök a közelmúltban sugárzott televíziós nyilatkozataiban panaszkodott arról, hogy a Nyugat megpróbálja „eltörölni” Oroszországot. A szituációját a „Harry Potter” írójához, JK Rowling-hoz hasonlította, aki miután kiállt a biológiai nők mellett, szintén nemkívánatos személy lett.

 

Nemrég törölték Joanne Rowlingot, a gyermekkönyvírót. A könyveit az egész világon kiadják, csak azért, mert nem felelt meg a nemi jogok követeléseinek”

– idézte Putyin mondatát a DailyWire.

 

A híres gyermekkönyvíró kemény bírálatokkal szembesült a transznemű aktivisták részéről, amiért határozottan védelmezi a biológiai nőket, és nem hajlandó visszalépni a transzneműek érvényesítését célzó politikákkal szembeni kritikáktól.

 

A Vice arról számolt be, hogy Putyin a Rowlingot ért kritikákat az orosz népet ért sokféle megaláztatáshoz hasonlította: a közelmúltban az orosz írók és zeneszerzők nyilvános eltávolítását Nyugaton a náci könyvégetésekhez hasonlította, sőt még ahhoz is, hogy Amerika atombombát dobott Hirosimára és Nagaszakira a második világháborúban.

„Emlékszünk azokra a felvételekre, amikor könyveket égettek” – mondta Putyin, hozzátéve, hogy Oroszországban szerinte ilyesmit lehetetlen elképzelni.

A Summit News írta meg pénteken, hogy a Nemzetközi Európai Faverseny szervezői kizárták Oroszországot, és Lengyelországnak ítélték a győzelmet, de nem azért, mert ennek az országnak van a legjobb fája, hanem mert Putyin rossz. A hivatalos szervek kedden tették meg a bejelentést, és a rangos díjat egy 400 éves lengyelországi tölgyfának ítélték oda. A The New York Times beszámolója szerint a verseny szervezői a lengyelországi fát emelték ki, mint az Ukrajnából érkező menekültek reményének szimbólumát.

A szervezők azt is megjegyezték, hogy a versenyre benevezett orosz pályaművet, egy 199 éves tölgyfát, amelyet eredetileg Ivan Turgenyev orosz író ültetett, az ukrajnai háború miatt eltávolították. A fát ábrázoló oldalt szürkére festették, egyértelművé téve, hogy a pályázat már nem része a versenynek.

Az Év fája szervezői közleményükben azt írták:

Ez a lépés nem az egyszerű orosz nők és férfiak ellen irányul. Nagyra értékeljük az Orosz Föderáció minden aktív polgárát, aki a szabad polgári társadalomért és a természet védelméért küzd. Azonban nem nézhetjük tétlenül az orosz vezetés példátlan agresszióját egy szomszédos országgal szemben.”

 

Oroszország kizárása a versenyből olyan lépés, amelyet a háború megállítása érdekében Oroszország elszigetelésére irányuló nemzetközi erőfeszítések összefüggésében kell értelmezni – zárul a közlemény.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére