Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Putyin támogatja az e-sport iskolai bevezetését

Balázs Ferenc

2020.09.30. 15:40

Vlagyimir Putyin az e-sport bevezetését szorgalmazza az orosz iskolákban – adta hírül az MTI a Realnoje Vremja (Valós Idő) című orosz online újságra hivatkozva.

A lap szerint az orosz elnök támogatja azt is, hogy az iskolai tanterv részévé váljon az elektronikus sport, és a tanintézményekben tornákat rendezzenek a versenyszerűen űzött számítógépes játékokból.

Az újság megjegyezte, hogy Oroszország a kétezres évek elején úttörő szerepet játszott azokban a törekvésekben, amelyek az e-sport hivatalos sportágként való elismerésére irányultak, bár ez a folyamat aztán megrekedt. Ma viszont a világszövetségnek (IESF) már több mint 70 nemzeti tagja van, köztük 2017 óta Oroszország is.

Mi is az az e-sport? Milyen a helyzete Magyarországon?

Az e-sport gyűjtőfogalom, többféle versenyszerűen játszható videójáték-típus összefoglaló neve.

Magyarországon egyébként szeptember elejétől a legnépszerűbb nemzetközi játéktípusok elérhetők a Szerencsejáték Zrt. fogadási kínálatában, például a többjátékos online csatateres játékok (MOBA) közül a League of Legends (LOL), a Dota 2, az Arena of Valor és a King of Glory (utóbbi kettő mobiljáték), a First-person Shooter (FPS) típusú, „belső nézetű” lövöldözős játékokból a CS:GO (Counter-Strike: Global Offensive), a Rainbow Six Siege, a Call of Duty és az Overwatch.

Ezeken kívül a fogadási listán még megtalálhatók kártyajátékok, mint például a Hearthstone vagy az egyik kategóriába sem sorolható Rocket League.

A klasszikus sportjátékok sem maradtak le a fogadási palettáról, így például a Fifa20 (foci), az NBA2K (kosárlabda), az NHL2K (jégkorong) játékokra is lehet fogadni.

Az e-sport-mérkőzések döntő többségéhez pedig livestream is biztosított a Tippmixpro oldalán.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére