Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Putyin: Románia és Lengyelország orosz rakéták célkeresztjében találhatja magát

888.hu

2016.05.28. 13:58

Vlagyimir Putyin orosz elnök arra figyelmeztette Romániát és Lengyelországot, hogy könnyen orosz rakéták célkeresztjében találhatják magukat, amennyiben az USA kiterjeszti rájuk rakétavédelmi rendszerét.
MOSZKVA, 13:58

Vlagyimir Putyin orosz elnök arra figyelmeztette Romániát és Lengyelországot, hogy könnyen orosz rakéták célkeresztjében találhatják magukat, amennyiben az USA kiterjeszti rájuk rakétavédelmi rendszerét.

Putyin eddigi legbaljósabb fenyegetése hangzott el pénteken, miután Moszkva régóta arra figyelmezteti az USA-t és szövetségeseit, hogy amennyiben kiterjesztik a rakétavédelmi rendszert, megtorló lépésekre számíthatnak.

Az USA szerint a rendszer Irán ellen jött létre. A rakétavédelem Románia egyes részein már élesítve van. Jelenleg az amerikaiak azon dolgoznak, hogy Lengyelország területét is lefedjék.

Tegnap még nem tudták a román állampolgárok, hogy milyen érzés, ha rakéták irányulnak rájuk. Ma már meg kell hoznunk bizonyos intézkedéseket, hogy garantáljuk a saját biztonságunkat. Lengyelország is hasonló lépésekre számíthat"

– mondta sokat sejtetően az orosz elnök.

Putyin beszédéből nem derül ki pontosan, hogy Oroszország mire készül pontosan. Arról azonban biztosította a nemzetközi közvéleményt, hogy nem Moszkva fogja megtenni az "első lépést", csupán reagál a kialakult helyzetre.

Addig nem cselekszünk, amíg nem látunk rakétákat a közvetlen szomszédságunkban"

– mondta Putyin.

Az orosz elnök vitatkozott azzal az állásponttal, hogy a védelmi rendszert Irán ellen hozták létre, hiszen idén, egy nemzetközi megállapodás keretében leállt Irán nukleáris programja és a perzsa államnak be kellett érnie az eddig épített atomerőmű működtetésével. A rakétavédelmi rendszer – amely radarokból és elhárító rakétákból áll – fenyegetést jelent Oroszország számára, mert azzal támadólag lehet fellépni orosz városok ellen.

Putyin a Krím-félsziget annexiójával kapcsolatban kijelentette, hogy ez nem képezheti vita tárgyát. Oroszország és Törökország kapcsolatára utalva elmondta, hogy azok jelenleg is fagyosak. Az orosz fél szeretett volna tárgyalásokat kezdeni, de a törökök elzárkóztak ez elől.

Az orosz-török viszony azután került mélypontra, hogy 2015 novemberében a törökök lelőttek egy orosz vadászgépet, amely betévedt a légterükbe.

Putyin szerint a Déli-áramlatot az Európai Bizottság mesterkedése kaszálta el, mert nyomást helyeztek Bulgáriára, hogy álljon el a projekttől. De jelenleg épül egy balti-tengeri vezeték, és reményét fejezte ki, hogy itt nem ütköznek hasonló akadályokba.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kockás füzet és Jancsikályha

Kockás füzet és Jancsikályha

Vége a szép időknek, amikor a keményen dolgozó német munkás hatévente lecserélte az autóját és nem volt gond a „Bömössel” legurulni Szicíliáig vagy Malagáig és élvezni a mediterrán nyaralást a családdal. Most sötét és hideg idők jönnek. Német gazdasági szakemberek szerint 3–8,5 %-os gazdasági visszaesés várható az orosz földgáz hiánya miatt. A kormány szerint jó ötlet beszerezni kisebb, fatüzelésű, úgynevezett Jancsikályhákat is, mert szükség lehet rájuk.

Joe Biden szerint Amerika hátra megy, s nem előre

Joe Biden szerint Amerika hátra megy, s nem előre

A Függetlenség napja alakalmából osztotta meg a gondolatait.

Olyannyira fáj a fiatal srácoknak az új abortuszszabályozás, hogy elkötnék az ondóvezetéküket is

Olyannyira fáj a fiatal srácoknak az új abortuszszabályozás, hogy elkötnék az ondóvezetéküket is

A férfi fogamzásgátlás egyik eszközéhez nyúlnak, hogy ezzel is megakadályozzák, hogy gyermeket kelljen felnevelniük.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére