Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Putyin rendet rakott a fejekben az amerikai zavargásokkal kapcsolatban

888.hu - MTI

2020.06.14. 16:02

Az orosz elnök ritkán szólal meg más országokban zajló eseményeket illetően, most viszont kivételt tett.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 tévécsatorna Moszkva, Kreml, Putyin című, vasárnapi magazinműsorának nyilatkozva kijelentette, hogy az egyesült államokbeli zavargások az ország mélységi válságának megnyilvánulásai.

Putyin, aki első alkalommal nyilvánított véleményt az eredendően a rendőri erőszak miatt kirobbant tengerentúli tüntetésekről, az őt megszólaltató Pavel Zarubin újságíró Instagram-oldalán közölt részlet szerint azt mondta, hogy a válság már régóta, Donald Trump elnök hatalomra kerülése óta megfigyelhető.

Amikor győzött, abszolút nyilvánvalóan demokratikus módon győzött, a vesztes fél mindenféle mesét talált ki csak azért, hogy kétségbe vonja legitimitását

– hangoztatta.

Hozzátette, hogy általában igyekszik óvatosan vagy egyáltalán nem kommentálni a más országokban zajló eseményeket. Hangot adott ugyanakkor azon véleményének, miszerint az amerikai politikai rendszer legfőbb hibája, hogy abban

„a csoportos pártérdekeket adott esetben az egész társadalom érdekei, a nép érdekei fölé helyezik”.

Összehasonlításként dicsérte az orosz rendszert, amelyben bizonyos költségek és veszteségek mellett az orosz hatóságok „ütemesen dolgoznak” a koronavírus elleni küzdelemben, és – mint mondta – magabiztosan, minimális veszteségekkel jönnek ki a helyzetből.

Az Egyesült Államokban nem ez történik. Ez egyebek között az irányíthatósági rendszer miatt van –fogalmazott Putyin.

Kiemelte, hogy Oroszországban a kibővített kormányzat – a miniszterekkel és a kormányzókkal – egységes csapatként működik.

Nem hiszem, hogy nálunk valaki a kormányban vagy a régiókban fogná magát és azt mondaná: Nem fogjuk azt tenni, amit a kormány vagy az elnök mond. Nem tartjuk célszerűnek. Menjetek ti!

– nyilatkozott Putyin.

Mint mondta, a demokrácia természetesen népuralmat jelent, de „ha a nép megválasztja a hatalom felső szerveit, akkor ezeknek a nép bizalmával felruházott felső hatalmi szerveknek jogukban áll a végrehajtó szervek munkáját olyan módon kiépíteni, hogy az garantálja az ország lakossága túlnyomó részének érdekeit”.

Putyin romboló jellegűnek nevezte az Egyesült Államokban és Európában kirobbant, szobordöntögetéssel kísért zavargásokat, hangsúlyozva, hogy Oroszország ereje soknemzeti jellegében rejlik, amit meg kell őriznie.

Úgy vélekedett, hogy semmi jóra nem vezet az állam számára, ha a törvényes jogokért folytatott harc a radikális nacionalizmus, a szélsőségesség formáit ölti.

Kifejezte reményét, hogy „az amerikai demokrácia fundamentális alapjai” lehetővé teszik az Egyesült Államoknak a válságból való kilábalást.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Agrárminiszter: történelmi léptékű agrártámogatást biztosít a kormány 2027-ig

Agrárminiszter: történelmi léptékű agrártámogatást biztosít a kormány 2027-ig

A magyar kormány 2010 óta azt vallja, hogy a vidék megerősödése számos előnyt, lehetőséget hordoz; az elmúlt évek gazdasági növekedése pedig lehetővé tette, hogy a kormány 2027-ig 4265 milliárd forintos támogatást, az előző ciklus összegének háromszorosát fordítsa az agrárium támogatására – mondta az agrárminiszter a mandiner.hu-n csütörtökön megjelent interjúban.

A cseh parlament február 14-ig meghosszabbította a szükségállapotot

Csehországban február 14-éig meghosszabbította a szükségállapotot csütörtökön a cseh parlament alsóháza, a képviselőház.

7:59| Biden hiába várta az érdeklődőket beiktatási ceremóniáján; Karácsony nem tudja a választ

7:59| Biden hiába várta az érdeklődőket beiktatási ceremóniáján; Karácsony nem tudja a választ

Gyurcsányt nem bírják, Karácsony csak a fejét fogja, Biden beiktatásának közvetítése pedig annyi dislike-ot kapott, hogy levette a listáról a YouTube – ez történt ma.

Ezek a témák határozzák meg idén az Európai Uniót

Az Alapjogokért Központ sajtótájékoztatót tartott, melyen Kovács Attila, a Központ európai uniós kutatás műhelyének projektvezetője és Kurucz Orsolya az EU kutatási műhely projektvezető-helyettese a 2021-ben az Európai Unió előtt álló kihívásokat értékelte.

Orbán Viktor megkezdte a maratoni EiT tárgyalást

Orbán Viktor megkezdte a maratoni EiT tárgyalást

A tárgyalás előtt a V4-ekkel egyeztetett a miniszterelnök.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére