Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pszichológiai nyomásgyakorlás céljából ölhettek a terroristák Európában

888 / MTI

2020.11.08. 18:00

Kifejezetten a pszichológiai nyomásgyakorlás volt a céljuk a legutóbbi nyugat-európai terrortámadások elkövetőinek – mondta Janik Szabolcs, a Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese az M1-en.

Hozzátette: míg 2015–2017-ben sok helyen követtek el sok áldozattal járó terrorcselekményeket, a későbbiekben ez már „nem sikerült”. Az elmúlt hetek támadásai nagyobb médiavisszhangot kaptak, nyilván ez is volt a céljuk az elkövetőknek.

Az ő szempontjukból az is eredmény, ha az általános félelemérzetet ki tudják alakítani Nyugat-Európában”

– mondta.
Janik Szabolcs szerint a bécsi hatóságok felelősségét is felveti az osztrák fővárosban történt terrorcselekmény, mivel komoly szervezői munkát, logisztikai hátteret igényelt a lőszerek, a gépkarabély beszerzése a börtönviselt embernek. Az ideológiai háttér, az Iszlám Állam mögöttes jelenléte nem magányos elkövetőre utal, hanem egy nagyon is jól működő „franchise-hálózat” egyik végrehajtójára – mondta az elemző.

Emlékeztetett: a nizzai bazilikában elkövetett támadást pedig egy tunéziai merénylő hajtotta végre, az elkövetőt az Olaszországhoz tartozó Lampedusa szigetén regisztrálták, majd a jogerős kiutasítási végzése után Franciaországba ment tovább, Tunézia helyett.

Véleménye szerint látszik, hogy a bevándorlási rendszer Olaszországban is sok sebből vérzik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Rövid zuhany, „dog hug”, hulahopp verseny – Nyugat-Európa készül a télre

Rövid zuhany, „dog hug”, hulahopp verseny – Nyugat-Európa készül a télre

Az Oroszország elleni szankciók eddig csak pofán csapták az európai liberális politikusokat, de ez várhat a félmilliárdos lakosságra is, ha a vezetők nem szedik össze magukat végre.

Meghatározhatják a hamburgi lakosoknak, hogy mennyi meleg vizet használhatnak

Hamburg, az Európai Unió legnagyobb városa, amely nem főváros, arra figyelmeztetett, hogy az orosz energiaválság okozta káosz miatt forró víz esetében már mennyiségi limiteket vezethetnek be háztartásonként – írta meg a napi.hu.

A baloldal arra játszik, hogy a népharag elzavarja Orbán Viktort. Soha!

A baloldal arra játszik, hogy a népharag elzavarja Orbán Viktort. Soha!

Én nem értem magunkat, magyarokat. Mi az, amit nem tudunk szeretni a Demokratikus Koalícióban, ebben a melegszívű, önzetlen társaságban, akik csak a népért élnek-halnak?

Egyre brutálisabban ostromolják Európa kapuit a migránscsoportok

Egyre brutálisabban ostromolják Európa kapuit a migránscsoportok

Határőrökre, rendőrökre támadnak, lőfegyverrel ölik egymást, egyre erőszakosabban támadják Európa határait a kontinensre igyekvő agresszív betolakodó csoportok.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére