Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Professzorok szüntetnék meg a véleménydiktatúrákat az amerikai egyetemeken

Nagy Gábor

2017.08.30. 08:28

Amerikai egyetemi tanárok egy nyílt levélben "a közvélemény zsarnoksága" elleni fellépésre biztatják a diákokat. A levelet 15 egyetemi professzor írta alá.
NEW JERSEY, 8:28

Amerikai egyetemi tanárok egy nyílt levélben "a közvélemény zsarnoksága" elleni fellépésre biztatják a diákokat. A levelet 15 egyetemi professzor írta alá.

Professzorok (akik a Yale, a Harvard és a Princeton Egyetemek oktatói) arra biztatják egyetemi hallgatóikat, hogy legyenek függetlenek, ne engedjenek "a konformizmus bűnének" és "gondolkodjanak önállóan". A professzorok közül néhányan maguk is meglepődtek, hogy egy egyetemen éppen erre kell biztatniuk a fiatalokat.

Levelükben a professzorok kifejtik:

"Sok főiskolán és egyetemen az, amit John Stuart Mill 'a közvélemény zsarnokságának' nevez, többet tesz, mint pusztán elbátortalanítja a diákokat attól, hogy az erkölcsi, politikai és más kérdésekben uralkodó álláspontoktól eltérő nézeteket hangoztassanak. Ez pedig arra a feltételezésre készteti őket, hogy az uralkodó álláspontok maguktól értetődően korrektek és csakis egy fanatikus vagy egy félbolond kérdőjelezi meg őket."

Az aláíró tanárok arra biztatják a fiatalokat: ne higgyenek ennek, és merjenek önállóan gondolkodni. Emellett levelükben a "nyílt szellemiség, a kritikai gondolkodás és a vita" fontosságát hangsúlyozták.

Az elmúlt időszakban (különösen Donald Trump megválasztása óta) eldurvultak a viták az amerikai egyetemeken. Baloldali tüntetők, diákok rendszeresen bojkottálják (mondjuk egy nyíltan jobboldali előadó látogatásakor) az oktatást, a demonstrációk pedig sokszor erőszakba torkollnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére