Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Professzorok szüntetnék meg a véleménydiktatúrákat az amerikai egyetemeken

Nagy Gábor

2017.08.30. 08:28

Amerikai egyetemi tanárok egy nyílt levélben "a közvélemény zsarnoksága" elleni fellépésre biztatják a diákokat. A levelet 15 egyetemi professzor írta alá.
NEW JERSEY, 8:28

Amerikai egyetemi tanárok egy nyílt levélben "a közvélemény zsarnoksága" elleni fellépésre biztatják a diákokat. A levelet 15 egyetemi professzor írta alá.

Professzorok (akik a Yale, a Harvard és a Princeton Egyetemek oktatói) arra biztatják egyetemi hallgatóikat, hogy legyenek függetlenek, ne engedjenek "a konformizmus bűnének" és "gondolkodjanak önállóan". A professzorok közül néhányan maguk is meglepődtek, hogy egy egyetemen éppen erre kell biztatniuk a fiatalokat.

Levelükben a professzorok kifejtik:

"Sok főiskolán és egyetemen az, amit John Stuart Mill 'a közvélemény zsarnokságának' nevez, többet tesz, mint pusztán elbátortalanítja a diákokat attól, hogy az erkölcsi, politikai és más kérdésekben uralkodó álláspontoktól eltérő nézeteket hangoztassanak. Ez pedig arra a feltételezésre készteti őket, hogy az uralkodó álláspontok maguktól értetődően korrektek és csakis egy fanatikus vagy egy félbolond kérdőjelezi meg őket."

Az aláíró tanárok arra biztatják a fiatalokat: ne higgyenek ennek, és merjenek önállóan gondolkodni. Emellett levelükben a "nyílt szellemiség, a kritikai gondolkodás és a vita" fontosságát hangsúlyozták.

Az elmúlt időszakban (különösen Donald Trump megválasztása óta) eldurvultak a viták az amerikai egyetemeken. Baloldali tüntetők, diákok rendszeresen bojkottálják (mondjuk egy nyíltan jobboldali előadó látogatásakor) az oktatást, a demonstrációk pedig sokszor erőszakba torkollnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Egy ország szurkol Szoboszlaiék újabb sikeréért

Egy ország szurkol Szoboszlaiék újabb sikeréért

Újabb bravúrra készül az elmúlt években ténylegesen hihetetlen és sikeres történetet író magyar labdarúgó-válogatott. Hétfőn este a Puskás Arénában csak egy aprócska pontot kell szerezni Olaszország ellen ahhoz, hogy a csapat bejusson a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe. Persze az sem lenne nagy baj, ha az angolok és a németek után az olaszok skalpját is megszereznénk.

Fidesz-győzelem a miskolci időközi választáson

Időközi választást tartottak vasárnap Miskolc 3-as számú egyéni önkormányzati választókerületében. A választáson óriási fölénnyel, a szavazatok 56,24%-nak megszerzésével a Fidesz-KDNP jelöltje, Barta Gábor nyert.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére