Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pont azt lépték meg a demokrata kormányzók, amitől Trump tartott

Békési Marcell

2020.11.04. 13:55

Négy kulcsfontosságú államban, ahol Trump vezetett, leállították a szavazatok összeszámlálását a demokrata kormányzók. Nem tudni, mire készülnek, de erre nem volt példa az elmúlt száz évben.

Trump régóta figyelmeztet rá, hogy a demokraták a levélszavazatok laza szabályozását kihasználva szeretnék elcsalni a választást azokban a körzetekben, ahol demokrata kormányzó van, és úgy tűnik, hogy a „tippje” bejött:

magyar idő szerint hajnali négy körül még mindenki biztos volt benne, hogy Trump elsöprő többséggel nyert, aztán hirtelen történt valami.
  • Négy államban hirtelen beszüntették a szavazatok összeszámlálását: Pennsylvaniában, Wisconsinban, Michiganben és Észak-Karolinában.
  • Mind a négy állam kulcsfontosságú Joe Biden győzelméhez.
  • Mind a négy államban Trump vezet, vagy vezetett, a legtöbb helyen masszív többséggel.
  • Mindegyik államban demokrata kormányzó van hivatalban.

A legfontosabb billegő tagállamban, Pennsylvaniában Trump 700 ezer szavazattal vezet, vagyis a hátralévő szavazatok 70 százalékát kellene Bidennek megszereznie. Ehhez minimum sötét mágia kéne egy 56 százalékos Trump vezetésnél.

A hivatalos indoklás szerint a szavazatszámlálást azért kellett felfüggeszteni, mert a levélszavazatokat nehezebb összeszámolni, azonban

érdekes, hogy azokban a demokrata kormányzó által vezetett államokban, ahol végig Joe Biden vezetett, ez nem okozott gondot.

Mint ahogy azokban az államokban sem, amelyeket republikánus kormányzó vezet, de egyik európai országban sem szokott gondot okozni a levélszavazatok száma, pedig vannak helyek, ahol jóval nagyobb arányban voksolnak postai úton az emberek, mint az Egyesült Államokban.

De ami talán a legfontosabb: bár az elmúlt száz évben volt már példa néhány világjárványra és háborúra,

az egyetlenegyszer sem fordult elő, hogy szerda reggelre ne tudtak volna egyértelműen győztest hirdetni.

Egyetlen esetben, 2000-ben, előfordult ugyan, hogy egy állam, Florida miatt nem hirdettek győztest, de ott is a szavazatok újraszámlálása miatt történt ez, tehát akkor sem arról volt szó, hogy nem sikerült időre megszámolni a szavazatokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére