Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pompeo mégsem fog találkozni az észak-koreaiakkal

Bokor Gábor

2018.11.07. 09:45

Washington kedden este jelentette be, hogy elhalasztották Mike Pompeo amerikai külügyminiszter találkozóját az észak-koreai tisztségviselõkkel. A közleménybõl azonban nem derül ki, hogy miért halasztották el az eseményt.
WASHINGTON/PHENJAN, 09:45

Washington kedden este jelentette be, hogy elhalasztották Mike Pompeo amerikai külügyminiszter találkozóját az észak-koreai tisztségviselőkkel. A közleményből azonban nem derül ki, hogy miért halasztották el az eseményt.

Az amerikai külügyminisztérium közleménye szerint olyan időpontban tartják majd meg a találkozót, amikor mindkét fél elfoglaltsága megengedi.

Ettől függetlenül folyamatos a párbeszéd a felek között"

– közölték.

Pompeo csütörtökön New Yorkban találkozott volna észak-koreai hivatali partnerével, Kim Jong Csollal, az állampárt központi bizottságának alelnökével és több más tisztségviselővel. A Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető júniusi szingapúri csúcstalálkozóján megszületett közös zárónyilatkozat négy pontjának részleteit vitatták volna meg, közöttük a Koreai-félsziget teljes és ellenőrizhető atomfegyver-mentesítését.

A zárónyilatkozatban amellett, hogy Phenjan elkötelezte magát a Koreai-félsziget teljes atomfegyver-mentesítése mellett, a két ország vállalta, hogy újfajta kétoldalú kapcsolatot építenek ki az amerikai és az észak-koreai nép béke és jólét iránti vágyával összhangban, közös erőfeszítéseket tesznek a tartós és stabil béke megteremtése érdekében a félszigeten, valamint felkutatják és átadják egymásnak a koreai háborúban fogságba esett és eltűnt katonák maradványait.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére