Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Polgárháborús hangulat van a szamba országában

Nagy Gábor

2017.04.29. 12:28

Csalódottságból tombolnak a brazilok, mivel nem akarnak újabb megszorításokat. Elnézve a felvételeket, az országban polgárháborús hangulat uralkodik.
BRAZÍLIAVÁROS, 12:28

Csalódottságból tombolnak a brazilok, mivel nem akarnak újabb megszorításokat. Elnézve a felvételeket, az országban polgárháborús hangulat uralkodik.

Az EuroNews szombaton írt a brazíliai eseményekről. Ebből kiderült, hogy a csalódott lakosok azért tombolnak, mert a hatalomból eltávolított és korrupcióval vádolt államfő, Dilma Rousseff helyére kinevezett Michel Temer sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Reformjavaslatai országos sztrájkot és tiltakozó megmozdulásokat szültek.

A takarékossági intézkedések közül különösen a nyugdíjrendszert érintő változtatások bőszítették föl a lakosságot, a riói és Sao Pauló-i, kezdetben békés tüntetések hamar elfajultak.

Megbénult a tömegközlekedés, és a főutak közül többet is eltorlaszoltak, leállt a forgalom, a  rendőrség pedig könnygázzal és gumilövedékkel próbálja megfékezni rombolást.

A vandáloktól elhatárolódtak a szakszervezetek, amelyek a sztrájkot és a demonstrációkat meghirdették.

A Brazíliavárosban tartózkodó elnök, Michel Temer azt üzente a tiltakozóknak, hogy a vandáloknak felelniük kell majd a rombolásért, és a brazil törvénykezés modernizációját nem állíthatja meg semmi.

Brazília történelmének legsúlyosabb gazdasági válságát éli. Az állami olajvállalat, a Petrobras korrupciós botrányba bonyolódott, a több szálon folyó nyomozások pedig politikusok tucatjait érintik. És úgy tűnik, nemcsak az egykori, munkáspárti államfő bukhat el, hanem a szintén munkáspárti Luíz Inácio Lula da Silva is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Mélyponton Joe Biden népszerűsége

Mélyponton Joe Biden népszerűsége

Egy friss közvélemény-kutatás szerint Joe Biden amerikai elnök népszerűségi indexe májusban hivatali idejének eddigi mélypontjára csökkent: az amerikai lakosság alig 39 százaléka elégedett a teljesítményével, és még a Demokrata Párt tagjainak körében is egyre növekszik az elnök tevékenységével kapcsolatos borúlátás.

Bukarestben a Sepsi tiszteletére szólt a székely himnusz

Bukarestben a Sepsi tiszteletére szólt a székely himnusz

Román Kupagyőztes lett a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, és kijutott a nemzetközi porondra, a Konferencia-liga selejtezőjében szerepelhet. A székelyföldi labdarúgóklub a bukaresti Giulesti Stadionban 2–1-re verte a Voluntarit. S bármennyire nem tetszett néhány román lap tudósítójának, a veszteseknek végig kellett hallgatnia a székely himnuszt a sporttörténeti győzelmet aratott Sepsi híveinek előadásában.

Az északír dominó

Az északír dominó

Hiába aratott két hete történelmi győzelmet Észak-Írországban az ír sziget újraegyesítése mellett síkra szálló baloldali–nacionalista Sinn Féin párt, a kormányalakítás továbbra is jelentős nehézségekbe ütközik. Észak-Írországban a társadalmi béke biztosítása érdekében kötelezően a választáson legtöbb szavazatot kapó katolikus és protestáns pártoknak kell koalícióra lépniük, azonban a protestáns Demokratikus Unionista Párt komoly feltételhez köti a kormányban való részvételt. A küszöbön álló turbulencia szinte garantált, ami könnyen jelentheti akár azt is, hogy az északír helyzet valódi dominó-hatást elérve az egész Egyesült Királyság felbomlásához fog vezetni.

Hiába akarja az EU, Scholz nem szankcionálja az oroszok miatt Schrödert

Olaf Scholz csütörtökön elutasította az Európai Parlament azon követelését, hogy Gerhard Schrödert szankcionálják, amiért nem volt hajlandó felmondani az orosz energetikai cégeknél betöltött vezető tisztségeket. A német kancellár optimista abban is, hogy a török ellenállás Finnország és Svédország NATO-csatlakozásával szemben leküzdhető.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére