Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Polgárháborús hangulat van a szamba országában

Nagy Gábor

2017.04.29. 12:28

Csalódottságból tombolnak a brazilok, mivel nem akarnak újabb megszorításokat. Elnézve a felvételeket, az országban polgárháborús hangulat uralkodik.
BRAZÍLIAVÁROS, 12:28

Csalódottságból tombolnak a brazilok, mivel nem akarnak újabb megszorításokat. Elnézve a felvételeket, az országban polgárháborús hangulat uralkodik.

Az EuroNews szombaton írt a brazíliai eseményekről. Ebből kiderült, hogy a csalódott lakosok azért tombolnak, mert a hatalomból eltávolított és korrupcióval vádolt államfő, Dilma Rousseff helyére kinevezett Michel Temer sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Reformjavaslatai országos sztrájkot és tiltakozó megmozdulásokat szültek.

A takarékossági intézkedések közül különösen a nyugdíjrendszert érintő változtatások bőszítették föl a lakosságot, a riói és Sao Pauló-i, kezdetben békés tüntetések hamar elfajultak.

Megbénult a tömegközlekedés, és a főutak közül többet is eltorlaszoltak, leállt a forgalom, a  rendőrség pedig könnygázzal és gumilövedékkel próbálja megfékezni rombolást.

A vandáloktól elhatárolódtak a szakszervezetek, amelyek a sztrájkot és a demonstrációkat meghirdették.

A Brazíliavárosban tartózkodó elnök, Michel Temer azt üzente a tiltakozóknak, hogy a vandáloknak felelniük kell majd a rombolásért, és a brazil törvénykezés modernizációját nem állíthatja meg semmi.

Brazília történelmének legsúlyosabb gazdasági válságát éli. Az állami olajvállalat, a Petrobras korrupciós botrányba bonyolódott, a több szálon folyó nyomozások pedig politikusok tucatjait érintik. És úgy tűnik, nemcsak az egykori, munkáspárti államfő bukhat el, hanem a szintén munkáspárti Luíz Inácio Lula da Silva is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére