Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Phenjan újraépíti egyik rakétakilövõ állását?

Forisek Ádám

2019.03.07. 08:38

Újonnan napvilágot látott jelentések szerint Észak-Korea elkezdte újraépíteni egyik rakétakilövõ állomását.

Donald Trump amerikai elnök „nagyon, nagyon csalódott" lenne, ha beigazolódnának a hírek, melyek szerint Phenjan újraépíti egyik rakétakilövő állását – ezt maga az elnök mondta újságíróknak szerdán a Fehér Házban. 

Majd meglátjuk, még túl korai bármit is mondani. Ezek még csak az első jelentések" 

 – mondta az Egyesült Államok elnöke a Fehér Ház Ovális Irodájában újságíróknak. Később fontosnak tartotta hozzáfűzni, hogy személy szerint jó a viszonya Kim Dzsongun észak-koreai vezetővel.

Kedden láttak napvilágot azok a jelentések, amelyek arról számoltak be, hogy Észak-Korea – a feltételezések szerint február 16. és március 2. között, vagyis minden bizonnyal még Trump és Kim február végi hanoi találkozója előtt – elkezdte újraépíteni egyik rakétakilövő állomását. A hírt a Yonhap dél-koreai hírügynökség és a koreai kutatásokkal foglalkozó washingtoni Stimson Intézet 38 North nevű hírportálja közölte műholdas felvételekre hivatkozva. 

Szerdán a Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központja (CSIS) nevű kutatóintézet – ugyancsak műholdas felvételekkel alátámasztva – szintén közzétett egy jelentést, amely szerint Észak-Korea gyors ütemben állítja helyre a szóban forgó rakétakilövő helyet. 

John Bolton, Donald Trump nemzetbiztonsági tanácsadója kedden este egy televíziós interjúban figyelmeztette Észak-Koreát, hogy nemcsak a jelenleg érvényben lévő szankciók fenntartásával, hanem újabb büntetőintézkedésekkel is szembe kell néznie, amennyiben nem vállal kötelezettséget rakéta- és atomfegyverprogramja teljes feladására. 

Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője szerdán közölte: az amerikai kormány továbbra is tárgyal Észak-Koreával. A szóvivő további részletekről nem kívánt nyilatkozni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére