Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Phenjan új fegyver kifejlesztésével fenyegetőzik

888.hu

2020.01.01. 11:00

Kim Dzsongun észak-koreai vezető azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy önös érdekből megmakacsolta magát a nukleáris fegyverekről kezdett tárgyalásokon, és közölte: országa rövidesen új hadászati fegyvert fog bemutatni a világnak, amellyel fokozza elrettentő erejét az amerikai „gengszter stílusú” szankciókkal és nyomással szemben.

Kim az állampárt központi bizottsága előtt helyi idő szerint szerdán elmondott felszólalásában nem jelentette ki nyíltan, hogy Észak-Korea nem folytatja a leszerelési tárgyalásokat, hanem azt magyarázta, hogy az ország elrettentő ereje fejlesztésének mértéke az Egyesült Államok viselkedésétől függ.

Észak-Korea nem mondhat le jövendő biztonságáról egyszerű gazdasági előnyökért cserébe, miközben fokozódnak vele szemben az ellenséges akciók, és nő a nukleáris fenyegetettsége – jelentette ki.

Hozzátette, hogy „a jelen körülmények között nincs értelme, hogy egyoldalúan tartsuk magunkat a vállalásunkhoz”, vagyis az atomkísérletek és az interkontinentális ballisztikus rakéták fejlesztésének felfüggesztéséhez. Az Egyesült Államok hadgyakorlatokkal és új szankciókkal válaszolt – érvelt.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a Fox televíziónak adott interjújában úgy reagált, hogy reméli, Észak-Korea nem fog kipróbálni „egy új hadászati fegyvert”.

Reméljük, hogy Kim elnök más irányt vesz... Reméljük, hogy Kim elnök jó döntést fog hozni, a békét és a felvirágzást választja a konfliktus és a háború helyett

– mondta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére