Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Phenjan kiakadt az ENSZ-re, szerintük nem alultápláltak az észak-koreai gyerekek

888.hu / MTI

2021.04.06. 08:30

Merő hazugságnak nevezte kedden Phenjan az ENSZ által nemrég közzétett, az észak-koreai gyerekek alultápláltságáról szóló jelentést.

 

Az észak-koreai egészségügyi minisztérium egyik szakbizottságának elnöke által jegyzett közlemény „teljes mértékben megalapozatlannak” nevezi a jelentésben foglaltakat, és hozzáteszi: Phenjannak felül kell vizsgálnia a humanitárius együttműködést a világszervezettel.

Az ENSZ beszámolója szerint

a kommunista országban közel 100 ezer óvodáskorú gyerek szenved alultápláltságtól, és mintegy 440 ezer gyerek és szoptatós anya nem jut megfelelő élelemhez,

mert a koronavírus-járvány nyomán elrendelt határzár miatt a segélyszállítmányok célba juttatása is nehézségekbe ütközik.

A tárca közleménye leszögezi, hogy az országban a gyerekek élelmiszer-ellátása kiemelten fontos, jóllehet „nehézségek idején semmiből sincs elég”. Egyben azzal vádolja az ENSZ-jelentés összeállítóit, hogy elferdítették a tényeket, hogy rontsák az ország jó hírét, és „ellenintézkedéseket” helyez kilátásba.
Phenjan eddig egyetlenegy megerősített koronavírusos esetet sem jelentett, aminek hitelességét egészségügyi szakértők erősen megkérdőjelezik. Az ország – a járvány bejutását megelőzendő – tavaly lezárta a határait, a rendelkezés azonban súlyos csapást mért az észak-koreai gazdaságra.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére