Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pezsgőt bontottak az NGO tagjai, mert le tudták alkudni a migránsok árát

888.hu - MTI

2021.03.28. 10:25

Újabb részletek kerültek nyilvánosságra a Mediterranea Saving Humans (MSH) nem kormányzati szervezettel (NGO) szemben indított ügyészi vizsgálatból, amely szerint az NGO tagjai pezsgőbontással ünnepelték a bevándorlók átvételéért kialkudott árat az Il Giornale napilap által szombaton ismertetett nyomozati anyag szerint.

 

A szicíliai Ragusa ügyészsége március elsején jelentette be, hogy vizsgálatot indított a Mediterranea tagjaival szemben, miután a hatóság szerint bizonyítékot nyert, hogy a civil szervezet Mare Jonio hajója „tetemes anyagi juttatásért” 27 fős bevándorló csoportot vett át a Maersk Etienne dán teherhajóról.

A Maersk Etienne tavaly augusztus 5-én vette fedélzetére a migránsokat a Földközi-tengeren. A bevándorlók nem kaptak kikötési engedélyt Málta szigetén. Harminchét nap elteltével a dán teherhajóra megérkeztek a Mediterranea tagjai, akik saját hajójukra tették át a 27 személyt, közöttük egy kisgyereket és egy várandós nőt.

A civilhajó a migránsokkal szeptember 12-én a dél-olasz partokra érkezett meg.

A sajtóban most közölt telefon-lehallgatások szövege szerint a Mediterranea és a dán hajót üzemeltető Maerks Tankers dán cég között heteken át tartott az egyeztetés: az olasz szervezet kezdetben 270 ezer eurót kért a bevándorlók átvételéért, végül 125 ezer euróban egyeztek meg.

A Mediterranea misszióvezetője, Beppe Caccia ismert zöldpárti politikus október elején még Kopenhágában is tárgyalt az összegről, amelyet november végén utaltak át a Mediterranea számláira.

A civilszervezet másik vezetője, Luca Casarini az összeg érkezését kommentálva telefonon pezsgőbontásra szólította fel az NGO-tagjait. Beppe Caccia azt hangoztatta, hogy sikerült „átverniük” a dánokat.

A képen Luca Casarini látható (Photo by GERARD JULIEN / AFP)

Ahhoz, hogy a civilhajó át tudja venni a csoportot a dán teherhajóról, a Mediterranea azt hazudta a hatóságoknak, hogy üzemanyagot szállított a Maersk Etiennenek. A migránsokkal való kikötést pedig a civilszervezet azzal indokolta, hogy az egyik nő várandós, és azonnal partot kell érnie. Mint később kiderült, a kórházba szállított nő nem szorult orvosi ellátásra.

Fabio D'Anna ragusai ügyész március elején négy, azóta már nyolc személy ellen rendelt el vizsgálatot többek között illegális bevándorlás pártolása, valamint a tengeri mentésre vonatkozó nemzetközi előírások megsértése miatt.

A hatóságok korábban házkutatást tartottak a vizsgálatban érintett személyek otthonában és a Mediterranea irodáiban is.
Ahogy minden bevándorlócsoport érkezésekor történni szokott, az illetékes területi ügyészség hivatalból indított vizsgálatot a migránsok érkezésének körülményeinek tisztázására. A bevándorlók számoltak be az egyik hajóról a másikra történt áthelyezésükről. Az ügyészség tisztázni akarta a dán teherhajó működtető cég és a Mediterranea közötti kapcsolatokat, így derült fény arra, hogy a két fél között „kereskedelmi tranzakció” ment végbe.

A Mediterranea Saving Humans 2018 őszén kezdte el munkáját, az első olyan olaszországi civil szervezetként, amely hajókkal rendelkezik a Földközi-tengeren. A bolognai székhelyű NGO a Mare Jonio és az Alex nevű hajóval dolgozik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nem egy ukránt, hanem egy oroszt választottak meg a nemzetközi sakkszervezet élére

Arkagyij Dvorkovics orosz sakkmestert egy személyben hibáztatja az ukrán ellenfele „Oroszország háborús gépezetének felépítéséért”.

Zelenszkij felelősségre fogja vonni mindazokat, akik segítik a megszállókat

Kijev és szövetségesei nem fognak béketárgyalásokba bocsátkozni, ha Moszkva népszavazásokat tart Ukrajna elfoglalt térségeiben az Oroszországhoz való csatlakozásról – jelentette ki vasárnap az ukrán elnök.

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Ha Szentpéteri Nagy Richárd politológus és Bánó András, a harminc évvel ezelőtti rossz emlékű „Egyenleg-ügy” főszereplője valamilyen módon Orbán Viktorról beszélget a nyilvánosság előtt, abban biztosak lehetünk, hogy a magyar miniszterelnök abból jól nem jön ki.

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Azt gondolná az ember, hogy van egy határ, amit már nem lépnek át, de minden alkalommal bizonyítják, hogy nincs ilyen.

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

A kormány pedig előre közölte, hogy nem lehet áthárítani az extraprofit-adót az utasokra. A Ryanair a tettéért most drágán megfizet.

Kína folytatja hadgyakorlatait Tajvan körül

A kínai hadsereg bejelentette hétfőn, hogy tovább folytatja a Tajvan körül múlt héten megkezdett hadgyakorlatait, amelyeknek az eredeti tervek alapján helyi idő szerint vasárnap délben kellett volna befejeződniük.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére