Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Petíció indult Greta Thunberg ellen, aki épp a választások előtt ment klímahisztizni Kanadába

Zelenka Dóra

2019.10.29. 16:48

Előfordulhat, hogy politikai érdekek húzódnak Thunberg fellépései mögött? A kanadaiak szerint egyértelműen erről van szó.

Petíció indult a klímahiszti 16 éves reklámarca ellen. A „Hogy merészeled, Greta Thunberg?” című petícióban az ellen szólalnak fel, hogy a klímaaktivista tinédzser épp a kanadai választások előtt pár nappal érkezett Albertába, oda, ahol a világ legetikusabban működő olajipari vállalatai százezreknek adnak munkát – szúrta ki az Origo.

Alberta Kanada egyik legnagyobb és leggazdagabb olajkészletekkel rendelkező tartománya, rengetegen élnek az olajiparból. A kormány, a szövetségi és tartományi hatóságok ráadásul szigorúan szabályozzák az olajipart a környezeti károk minimalizálása érdekében.

Többek között ezért is háborította fel az ott élőket, hogy Greta Thunberg, a mentális betegségekkel küzdő tinédzser Albertába látogatott épp a választásokat megelőző néhány napban.

A klímahisztérika rendezvénye alatt több száz ellentüntető gyűlt össze, akik kiálltak Alberta olaj- és gázipari vállalatai mellett, ráadásul az albertai kormányból sem vett részt senki a klímasztrájkon.

Sőt, az állam kormányzója még egy igen frappáns választ is adott Thunberg sztrájkjára. Jason Kenney kormányzó a klímarendezvény ideje alatt a Keephills erőműnél volt, ahol ünnepélyesen kijelölte az új vezeték helyét, amin keresztül érkezik majd a földgáz a kőolaj helyettesítésére. Kenney innen üzent a sztrájkolóknak. Azt mondta,

jó, ha észben tartják, hogy az áram, amivel tegnap feltöltötték az iPhone-jaikat, éppen ebből az erőműből származik. És az az áram is, amivel a hangosítást működtetik a sztrájkon.

How dare you” Gretának persze csak akkor nagy a szája, ha nem kell értelmes válaszokat adnia az újságírói kérdésekre. Ezúttal Keean Bexte, a Rebel News újságírója próbálta szóra bírni az aktivistát, nem sok sikerrel. A kanadai újságíró, aki a petíciót indította Greta kanadai fellépése kapcsán, egy szállodában akart a klímarettegő kislánnyal beszélni, és több kérdést is feltett neki, amiről egy videóriportot is megosztott.


A videóban több konkrét kérdés is elhangzik, azonban válaszokat nem nagyon hallunk.

Greta olyan kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni, minthogy miért épp Calgaryba ment látogatóba, ami egy olajváros? Miért nem inkább Kínába vagy Szaúd-Arábiába ment tiltakozni?

Miért éppen Albertában kritizálja Greta a klímaszennyezőket, ki fizeti őt ezért, ki írja a napirendjét?

– tette fel a kérdést az újságíró.

Keean Bexte a kislány apjához is intézett pár kérdést, például, hogy a szélsőbalos apuka nem gondolja-e, hogy káros kitenni egy mentálisan beteg gyereket annak, hogy ide-oda utaztatják a világban?

Az újságíró arra is rámutatott, hogy Greta Thunberget épp a kanadai választások előtti napokban hívták meg Albertába, ami jó kampányfogásnak tűnt az NDP (Új Demokratikus Párt) és a zöldek részéről.

Ahogy a videóban is látszik, végül Greta is megszólal, aki elmondja, soha nem beszél politikáról, most sem kampányolni jött. Szerinte a klímaváltozás nem politika, hanem tudomány. Amikor azonban az újságíró arról kérdezi, hogy akkor most tudományos megoldást vár-e vagy politikait, arra már nem tud válaszolni.

Az újságíró a riportja végén felhívja a figyelmet petíciójára, majd kifejti, hogy Greta Thunberg jelenleg egy valóságshow-t forgat a BBC-vel a világ olajvállalatairól, és Albertába érkezett, hogy kritizálja az olajipart. Ráadásul épp a választási kampány utolsó napjaiban. Megjegyzi azt is, érdekes, hogy Greta soha nem kritizálja Kínát, Szaúd-Arábiát, de akkor miért a kanadai olajipart támadja, amely a legetikusabban működik a világon?

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Salvini: a jobboldal megmenteni akarja Olaszországot Európában és nem kivezetni onnan

Salvini: a jobboldal megmenteni akarja Olaszországot Európában és nem kivezetni onnan

A „nehéz felfogásúak” Európa igazi ellenségei, akik „mindent elfogadnak, amit Brüsszel diktál” – jelentette ki Matteo Salvini, az ellenzéki Liga és az olasz jobboldali koalíció vezetője szerda esti parlamenti felszólalásában. A képviselőház után a szenátus is megszavazta Róma tervezett csatlakozását az Európai Stabilitási Mechanizmus (EMS) reformjához.

Át kell értelmeznünk a földi élet fejlődését

Át kell értelmeznünk a földi élet fejlődését

Magyar és brit kutatók munkája nyomán alapjaiban kell átértelmezni a földi élet fejlődését: az ELTE TTK-n dolgozó Szöllősi Gergely vezetésével végzett kutatás bebizonyította, hogy a komplex életformák alapját adó sejtmagvas sejtek egy ma is ismert élőlénycsoport őseiből fejlődtek ki. Az eredmény hatással lehet arra is, hogy milyen reményekkel vághatnak a kutatók bele a más naprendszerek bolygóin kialakult összetett élet keresésébe – közölte az MTA.

Új ország születhetett ma: Bougainville

A bougainvilliek 98%-os arányban szavaztak a függetlenség mellett. A Kisalföld méretű sziget eddig Pápua Új-Guinea része volt.

Egyre több a késes támadás Németországban

Egyre több késes támadás történik Németországban, de a kormányzati ígéretek ellenére továbbra sincs önálló bűnüldözési statisztikai kategória az ilyen bűncselekmények nyilvántartására – írta szerdán a Bild című német lap.

A franciákkal közösen vétóznánk meg az európai Green New Dealt

A franciákkal közösen vétóznánk meg az európai Green New Dealt

Mindkét ország érdeke, hogy az épp készülő új európai környezetvédelmi szabályozásba az atomenergia is támogatott szektorként kerüljön be, de a jelenlegi tervezetben ez nem volt benne.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére