Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pénzgyűjtésbe kezdett a helyi iszlám szervezet, hogy mecsetet építhessen

888.hu

2021.10.28. 21:00

A mecset a város műemlékének közelében épülne, mintegy 3 millió euróért. Az imahely felépítésére a helyi iszlám közösségnek nincs pénze, ezért gyűjtésbe kezdtek – írja a V4NA csütörtökön.

 

Pénzgyűjtésbe kezdett a pisai iszlám közösség azért, hogy megépíthessék új mecsetüket Olaszország egyik legrégebbi városában. Az iszlám imahelyet nem messze a híres pisai ferde toronytól valósítanák meg, amihez nagyjából 2.8 millió euróra lenne szükségük. A helyi iszlám közösség azonban nem rég döbbent rá, hogy

ehhez nincs elég pénzük,

ezért online adománygyűjtésbe fogtak. A kezdeményezés ugyanakkor nem volt túl sikeres, eddig csupán 8356 eurónyi adományt tudtak összekalapozni.

Ám ez nem szegte kedvüket, így most újabb akcióba kezdtek.

Vasárnapra pikniket szerveznek a tervezett építési területre, „Egy szendvics a vallásszabadságért” címmel, ahol abban reménykednek, hogy élőben bőkezűbbek lesznek a megjelentek.

A pisai iszlám közösség egyébként többéves, többek között a városi tanáccsal folytatott küzdelem után, tavaly június 16-án kapta meg az engedélyt a mecset építésére.

Az imahely felépítésének ötlete még 2007-ben vetődött fel, amit a baloldali városvezetés támogatott is. Kijelöltek egy nagyobb területet a városban, amely ekkor még zöldterület minősítéssel rendelkezett. Ezt 2012-ben egy városrendezési rendelet módosításával átminősítették, és előirányozták az imahely építését. A helyi iszlám közösség 2013-ban a területet meg is vásárolta.

2018-ban azonban megálljt parancsoltak a projektnek, mivel a jobbközép koalíció által támogatott Michele Conti polgármester vette át az önkormányzat vezetését. Az új városvezetés leállította a tervezési fázisban lévő építkezést, illetve megtiltotta, hogy a területen mecset épüljön.

Az iszlám közösség emiatt a közigazgatási bírósághoz fordult, amely a hosszas huzavona után tavaly nyáron tett az ügy végére pontot: a bíróság döntése értelmében a muszlimok megépíthetik a mecsetet az általuk birtokolt területen. Az ítélőszék az Olaszországban élő muzulmánok növekvő számára és a vallásszabadságra hivatkozva hozta meg határozatát.

2016-os adatok szerint Olaszországban mintegy 1 400 000 muszlim él, ami az olasz lakosság 2,3%-a, az ország külföldi lakosságának közel egyharmada.

A mecsetek száma ugyanakkor elenyésző, 2016-ban mindössze nyolc volt az egész országban. Összehasonlításként: öt évvel ezelőtt Franciaországban 2200, az Egyesült Királyságban 1500 mecset volt. Pisa-ban ez lenne az első muszlim imahely.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Internácizmus: nyílt fajgyűlölet az USA-ban

Internácizmus: nyílt fajgyűlölet az USA-ban

A Black Lives Matter nevű, visszataszító, fajgyűlöleten alapuló terrorszervezet tovább borzolja a kedélyeket, most épp arra szólítják fel a lakosságot, hogy 2021. november 26 és 2022. január 1-je között „kizárólag fekete tulajdonú vállalkozásoktól vásároljanak”. A bőrszín alapú diszkriminációt zászlajára tűző szervezet ezzel már elérte a nemzeti szocialisták szintjét, az egyetlen különbség abban rejlik, hogy nem nacionalista helyett globalista szervezettel állunk szemben. Így született meg az emberi jogok kiteljesedéséről prédikáló XXI. században az „internácizmus”.

Jé, Márki Zay bevallotta, mindenben egyetért Gyurcsánnyal

Jé, Márki Zay bevallotta, mindenben egyetért Gyurcsánnyal

Voltaképpen csak idő kérdése volt, hogy Márki Zay Péter mikor mondja ki a saját szájával, amit enélkül is mindenki eddig is kézenfekvőnek tartott. Márki Zaj most közösségi oldalán videóban mondta el, hogy mindenben egyetért Gyurcsánnyal.

Bangóné ma is a plakáton vigyorogna

Bangóné ma is a plakáton vigyorogna

Napra pontosan 17 évvel ezelőtt történt a rendszerváltás utáni magyar politika első és azóta is egyik legocsmányabb eseménye. 2004. december 5-én tartották azt a népszavazást, amelyen a külhoni magyarok kettős állampolgárságáról lehetett dönteni. Ugyan a voksolók többsége az igen-re szavazott, de Gyurcsányék undorító kampánya a szavazásra jogosultak többségét távol tartotta.

Önkéntesség Világnapja

Önkéntesség Világnapja

Az Önkéntesség Világnapja alkalmából Orbán Viktor kilenc új képet töltött fel Facebook-oldalára az adventi készülődésről. Egy önálló videót pedig a Bazilika környékén zajló adventről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére