Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pentagon: több ezerrel nőtt a Harkiv közelébe vezényelt orosz katonák létszáma

888.hu

2022.04.09. 09:50

Több ezer katonát vezényelt az orosz haderő az észak-kelet Ukrajnában található Harkiv közelébe – tudatta helyi idő szerint péntek éjjel az amerikai védelmi minisztérium.

 

A Pentagon tájékoztatása szerint harmincról negyvenre emelkedett a közeli orosz határ túloldalán, Belgorod mellett állomásozó zászlóaljak száma. Az erősítés pontos létszámát nem közölte az amerikai védelmi tárca, csak azt, hogy ezek az egységek rendszerint 600–1000 katonából állnak.
A Pentagon egyik illetékese szerint az orosz csapatösszevonás célja a kelet-ukrajnai Donbasz térségének elfoglalása. Azt is elmondta, hogy a jelek szerint Oroszország 60 ezer katona mozgósítására készül.

Az illetékes szerint a Donbaszban a terepet az ukrán és az orosz haderő is jól ismeri, mert ott évek óta folyamatos a konfliktus, ezért ádáz küzdelemre lehet számítani.
„Késhegyre menő harc lesz. Ez nagyon ronda és véres is lehet.” – fogalmazott a neve mellőzését kérő védelmi minisztériumi tisztviselő.
John Kirby, a Pentagon szóvivője korábban arról beszélt, hogy jelentések szerint Moszkva tartalékosok tízezreit mozgósítja annak érdekében, hogy az Ukrajna északi részén elszenvedett veszteségeket követően megerősítse csapatait.

Oroszország február 24-én támadta meg Ukrajnát, miután elismerte az orosz támogatással létrehozott, kelet-ukrajnai szakadár „népköztársaságok” függetlenségét, és azok segítséget kértek Moszkvától. Vlagyimir Putyin orosz elnök akkor azt mondta, a „különleges katonai művelet” célja Ukrajna demilitarizálása és „nácitlanítása”.

 

(Photo by Planet Labs PBC / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE – MANDATORY CREDIT „AFP PHOTO / PLANET LABS PBC” – NO MARKETING – NO ADVERTISING CAMPAIGNS – DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére